GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

FAZ: Ο Ερντογάν χρειάζεται τον Τσίπρα

...

"Τώρα που οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση είναι επιβαρυμένες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους δυτικούς πολιτικούς, στους οποίους μπορεί να αποταθεί ο Ταγίπ Ερντογάν", παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο 'Η πύλη του Ερντογάν προς τη Δύση'.

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι "την ώρα που Τραμπ και Ερντογάν απορρίπτουν ο ένας τον άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο και δεν το κρύβει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει αυτό που έμαθε ως φοιτητής: να διακρίνει και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των άλλων παικτών. Τα πάει λοιπόν καλά και με τον ευσεβή μουσουλμάνο. Άλλωστε κινητοποιούν τους οπαδούς τους με παρόμοιο τρόπο: Ο Τσίπρας χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που έχουν και εκείνους που δεν έχουν, ο Ερντογάν σε ευσεβείς σουνίτες και άπιστους. Σήμερα ο Ερντογάν χρειάζεται τον Τσίπρα" και προσθέτει:

"Επισήμως ο Ταγίπ Ερντογάν θα υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα την υπόσχεσή του για την έκδοση των οκτώ στρατιωτών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Η ελληνική Δικαιοσύνη τους χορήγησε άσυλο. Την ίδια στιγμή η Αθήνα ελπίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να τηρεί την προσφυγική συμφωνία. Ένα ζήτημα στις συνομιλίες ενδέχεται να είναι η κούρσα εξοπλισμών. Μετά την αγορά των μαχητικών F-35 από την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα προτίθεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο των F-16, αλλά δεν έχει τα χρήματα".

Πηγή πληροφοριών: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση