GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο Έλληνας που είναι υποψήφιος για Grammy - Όλα όσα δεν ξέρετε

...

Και μόνο η είδηση πως ένας Έλληνας είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy σε κάνει να φουσκώνεις από περηφάνια. Ο λόγος για τον Γιώργο Πέτρου που είναι υποψήφιος στην κατηγορία "καλύτερη ηχογράφηση όπερας" για την ερμηνεία του στον "Ottone" του Χέντελ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πέτρου

Είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μαέστρους με διεθνή σταδιοδρομία. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και α΄ βραβείο παμψηφεί για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση. Τελείωσε τις σπουδές του με τον τίτλο M.Μus του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Η δραστηριότητά του ως διευθυντή ορχήστρας επικεντρώνεται σε ρεπερτόριο από την εποχή του μπαρόκ έως και το ρομαντισμό με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα. Έχει διευθύνει νέες παραγωγές κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώ με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το πρώτο ορχηστρικό σύνολο με όργανα εποχής στην Ελλάδα με βάση την Ορχήστρα Πατρών. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για την εταιρία MDG, οι οποίες έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες διεθνείς διακρίσεις αλλά και για τη βρετανική Pradisum Records.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με κορυφαίες Ορχήστρες απ’ όλο τον κόσμο υπό τη διεύθυνση διάσημων αρχιμουσικών, ενώ έχει ηχογραφήσει για σημαντικές ευρωπαϊκές ραδιοφωνίες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το «Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998» από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, καθώς και με το διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη της Ιταλίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Η τελετή απονομής των 60ων βραβείων Grammy θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση