GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μοναχικός λύκος» του ISIS δηλώνει ο βομβιστής του Μανχάταν

...

Εκδίκηση για τα δεινά που υφίστανται οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρο τον κόσμο κατέθεσε πως ήθελε να πάρει ο βομβιστής και επίδοξοςμακελάρης του Μανχάταν, ο 27χρονος Akayed Ullah. Όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, οι χριστουγεννιάτικες αφίσες στον πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων «Port Authority» ήταν αυτό που τον κινητοποίησε.

Ο Akayed Ullah, μετανάστης στις ΗΠΑ από το Μπαγκλαντές, κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές πως αυτές οι χριστουγεννιάτικες αφίσες του θύμισαν το πρόσφατο κάλεσμα του ISIS για επιθέσεις «μοναχικών λύκων» (στους οποίους συγκαταλέγει και τον εαυτό του) σε χριστουγεννιάτικες αγορές. Ο ίδιος δηλώνει πως ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για τις πρόσφατες συγκρούσεις Παλαιστινίων διαδηλωτών με Ισραηλινούς. Αφορμή γι αυτό τον νέο κύκλο βίας στάθηκε η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Τη βόμβα που πυροδότησε την έφτιαξε ο ίδιος, στην εταιρεία ηλεκτρικών που εργάζεται. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που κατασκεύασε αποτελούνταν από έναν σωλήνα, μια μπαταρία των 9 volt, σπιρτόξυλα, ζάχαρη, χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και βίδες. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, τον πυροδότησε εσκεμμένα τη συγκεκριμένη στιγμή, στο συγκεκριμένο σημείο και όχι κατά λάθος.

Και ενώ οι έρευνες των αμερικανικών αρχών για πιθανούς συνεργούς ή θύλακες τζιχαντιστών με τους οποίους πιθανώς να ήρθε σε επαφή, οι αρχές στο Μπανγκλαντές προσπαθούν να εντοπίσουν την οικογένεια και μέλη του περιβάλλοντός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση