GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

New York Times: Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας

Τις εξελίξεις με τη παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκουςπου διέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα σχολιάζου...

Τις εξελίξεις με τη παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκουςπου διέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα σχολιάζουν σήμερα οι New York Times.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση εκτιμά η εφημερίδα τονίζοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
«Η απόφαση της επιτροπής έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα. Ενώ ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η Ελλάδα δεν στηρίζει εκείνους που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, επίσης έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος», αναφέρει το δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας.
Οι NYT υπενθυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την έκδοση των 8 Τούρκων μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
«Προσφεύγοντας κατά της απόφασης, ο κ. Τσίπρας ίσως προσπαθεί να αποφύγει άλλη μία πολιτική κρίση ανάμεσα τους δύο γείτονες», αναφέρουν ακόμη οι New York Times. «Η επίσκεψη του Ερντογάν βελτίωσε ελάχιστα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση