GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος στο Χόλιγουντ με τον Ματ Ντέιμον - Μαζεύουν υπογραφές για να απομακρυνθεί από το Ocean’s 8

...

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και εξελίξεων στο Χόλιγουντ λόγω του «σκανδάλου Γουάνστιν» συμπαρασύρει και τον δημοφιλή ηθοποιό Ματ Ντέιμον. Εκστρατεία για την απομάκρυνση του από την ταινία «Ocean’s 8» έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερες από 18.000 υπογραφές μετά την κριτική που δέχθηκε ο ηθοποιός για τα σχόλιά του σχετικά με τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν κατακλύσει το Χόλιγουντ. «Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι επιτρεπτή - είναι απλώς χυδαία. Ο Ματ Ντέιμον δεν πρέπει να είναι σε αυτή την ταινία», είναι το μήνυμα της εκστρατείας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αναμένεται να επαναλάβει τον ρόλο του ως Λάινους Κάλντγουελ στη γυναικεία βερσιόν της αντρικής all-star «Συμμορίας των 11» (Ocean’s 11) του Στίβεν Σόντερμπεργκ με πρωταγωνίστριες τις Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Αν Χάθαγουεϊ και Οκοαφίνα.

Αλλά η συμμετοχή του Ντέιμον στην ταινία έχει εξοργίσει τους θαυμαστές του, αφού μίλησε για το σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στους καλούς άνδρες στο Χόλιγουντ.

«Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή ξεκαθαρίσματος και είναι υπέροχο, αλλά νομίζω ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάμε είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνδρες - η πλειοψηφία των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκα - που δεν κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα και των οποίων η ζωή δεν πρόκειται να επηρεαστεί» δήλωσε στο Business Insider.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε αυτό την κομβική φάση. Και θεωρώ ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο... Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον πισινό κάποιου και του βιασμό ή της αποπλάνηση παιδιού, σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά; (...)», δήλωσε ο ηθοποιός σε εκπομπή στο ABC.

Την εκστρατεία για απομάκρυνση του ηθοποιού από την ταινία έχουν υπογράψει περίπου 18. 000 άνθρωποι.

Όπως τονίζεται στο κείμενο του αιτήματος «ο Ματ Ντέιμον όχι μόνο αγνόησε, αλλά επέτρεψε την ανάρμοστη συμπεριφορά του φίλου του Χάρβεϊ Γουάινστιν».

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Ντέιμον φέρεται να προσπάθησε να «θάψει» μια έκθεση της εφημερίδας New York Times το 2004 για λεπτομερείς περιπτώσεις, στις οποίος ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως στέλεχος στούντιο για να παρενοχλήσει και να επιτεθεί σε γυναίκες.

Ο Ντέιμον αρνήθηκε ότι προσπάθησε να κρύψει την ιστορία και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους ισχυρισμούς εναντίον του Γουάινστιν, ο οποίος βοήθησε να εκτοξευθεί η καριέρα του.

Η συμμετοχή του Ντέιμον (στην ταινία) θα υποβάθμιζε τη σοβαρή μορφή των κατηγοριών εναντίον ανθρώπων που διαπράττουν σεξουαλική κακοποίηση όπως ο Γουάινστιν – θα ήταν ένδειξη μαζικής αδιαφορίας για τις γενναίες γυναίκες που μιλάνε ανοιχτά, τονίζεται στο κείμενο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση