GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας για την κόντρα κυβέρνησης - δικαστών: Κανείς δεν είναι εκτός κριτικής

...


Στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρου Κοντονή σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών λειτουργών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη .
"Κανείς δεν είναι εκτός κριτικής και θεωρώ ότι η κριτική και η σκέψη μπορεί να είναι δυνατόν να υπάρχει κυρίως όταν είναι θεσμικοί παράγοντες αλλά και από τον ίδιο τον λαό. Δεν μου αρέσει καθόλου να θεωρείται σε μία Δημοκρατία ότι κάποιος δεν μπορεί ούτε να λογοδοτεί και να είναι υπεράνω κριτικής" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:
"Εμείς σεβόμαστε όλες τις εξουσίες και τον διακριτό τους ρόλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις κριτική ή δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου και μάλιστα όταν είναι και ο υπεύθυνος υπουργός".
"Αυτή η αδιαφάνεια που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και η 'ομερτά' χωρίς κανένας να μιλά δεν μας έκανε καλό. Εγώ επειδή είμαι φανατικά υπέρ της Δημοκρατίας θεωρώ ότι αυτό μας κάνει καλό. Το χειρότερο είναι να αποκρύπτονται πράγματα" σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη ο κ. Ρήγας απάντησε μεταξύ άλλων ότι "θεωρώ ότι πολλά πράγματα έχουν καθυστερήσει ή καθυστερούν άσκοπα. Τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης αυτά πρέπει να τα αντιλαμβάνονται. Εάν θέλουν να είναι αυξημένη η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς πρέπει αυτοί οι θεσμοί να το δείχνουν αυτό."
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση