GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Θα δηλωθεί με καθαρότητα η θέση της ελληνικής κυβέρνησης

...


Στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Το γεγονός ότι σχετικές δηλώσεις έχουν επαναληφθεί σε διάφορες φάσεις, δεν σημαίνει ότι ήταν μια εξέλιξη που θα μπορούσαμε να καλωσορίσουμε. Μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό, γέννησε ερωτηματικά... Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, η οποία έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα, με δεδομένο όμως το πλαίσιο που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία για την ελληνική πλευρά είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης και θα δηλωθεί με καθαρότητα" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Η ουσιαστική αναβάθμιση της σχέσης με την γείτονα χώρα είναι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για την Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στο Αιγαίο είτε αφορά στα ζητήματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα και προβλήματα αλλά ο μοναδικός τρόπος επίλυσης είναι η διεύρυνση του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου" συμπλήρωσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση