GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με ισχυρή άνοδο - Πάνω από τις 24.000 μονάδες ο Dow Jones

O Dow Jones έσπασε σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 24.000 μονάδων, ενώ και οι άλλοι βασικοί δείκτες της Wall Street έκαναν ράλι εν μέσ...


O Dow Jones έσπασε σήμερα για πρώτη φορά το όριο των 24.000 μονάδων, ενώ και οι άλλοι βασικοί δείκτες της Wall Street έκαναν ράλι εν μέσω ενδείξεων ότι το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να ψηφισθεί.

O Dow αυξήθηκε 331,53 μονάδες ή 1,38% στις 24.272,21 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,82% και 0,73%, αντίστοιχα.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Τζον ΜακΚέιν, δήλωσε ότι θα στηρίξει το φορολογικό νομοσχέδιο, αν και το θεωρεί «κάθε άλλο παρά τέλειο», επικαλούμενος την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην αμερικανική οικονομία. Οι επενδυτές χαιρέτησαν τη στήριξη του ΜακΚέιν, καθώς η ψήφος του κατά της ανάκλησης του νόμου του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη (Obamacare) ήταν καθοριστική για την αποτυχία της προσπάθειας αυτής νωρίτερα στο έτος.

Ο Dow Jones έχει διασπάσει τέσσερα ορόσημα των 1.000 μονάδων φέτος, με στήριξη από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, τα εύρωστα οικονομικά στοιχεία και τις ελπίδες για μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Η αγορά εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 20% έως 40% για μείωση του συντελεστή, σύμφωνα με αναλυτές της UBS. Μία μείωσή του στο 25% μπορεί να αυξήσει τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 κατά 6,5%, σύμφωνα με αναλυτή της UBS.

O S&P 500 και ο Dow Jones κατέγραψαν κέρδη για όγδοο συνεχόμενο μήνα και ο Nasdaq για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Ο ενεργειακός δείκτης του S&P σημείωνε άνοδο 1,5% πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την παράταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου έως το τέλος του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση