GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με κέρδη

...

Ανοδικά έκλεισε σήμερα η Wall Street , μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, παγιώνοντας τις προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον επόμενο μήνα και ενισχύοντας την αισιοδοξία για τις οικονομικές προοπτικές το 2018.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,49% στις 24.329,16 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,55% και 0,40%, αντίστοιχα.

Οι τεχνολογικές μετοχές, όπως της Microsoft, της Apple και της Oracle έδωσαν ώθηση στην άνοδο, καθώς ανέκαμψαν από το ξεπούλημά τους στις αρχές της εβδομάδας.

Ο αριθμός των μισθωτών εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκε κατά 228.000 τον περασμένο μήνα, εν μέσω γενικότερης ενίσχυσης των προσλήψεων. Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,2% τον Νοέμβριο μετά από μείωση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νομοθετική διάταξη για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για δύο ακόμη εβδομάδες, αποτρέποντας μία διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών της, ενώ το Κογκρέσο διαπραγματεύεται μία πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, αίροντας έναν πιθανό μετωπικό άνεμο για τις μετοχές.

Η αγορά ενισχύθηκε και από τη συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ για το Brexit, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση