GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη δικαιοσύνη 1.000 νεαροί που διέδωσαν μέσω facebook σεξουαλικά βίντεο με 15χρονους

Περισσότεροι από χίλιοι νέοι έχουν κατηγορηθεί από τις αστυνομικές αρχές στη Δανία για τη διανομή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου μέσω το...

Περισσότεροι από χίλιοι νέοι έχουν κατηγορηθεί από τις αστυνομικές αρχές στη Δανία για τη διανομή υλικού σεξουαλικού περιεχομένου μέσω του Facebook.
Κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν το Messenger για να αποστείλουν άσεμνα βίντεο με 15χρονα να κάνουν κάνουν σεξ.
Το Facebook, όταν πληροφορήθηκε για την ύπαρξη δύο βίντεο και μιας φωτογραφίας του 2015, που έδειχναν ένα αγόρι και ένα κορίτσι που έκαναν συναινετικό σεξ, ενημέρωσε τις αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες ενημέρωσαν στη συνέχεια την αστυνομία στη Δανία.
Το υλικό αυτό διαδόθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 2015 και του φθινοπώρου του 2017, από περίπου 800 αγόρια και 200 κορίτσια, τα περισσότερα ηλικίας 15 ως 20 ετών. Οι ύποπτοι άνω των 18 ετών κλήθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς για ανάκριση. Οι ύποπτοι κάτω των 18 ετών ανακρίθηκαν μαζί με τους γονείς τους.
"Πρόκειται για μια ευρεία και περίπλοκη υπόθεση, η έρευνα για την οποία πήρε πολύ καιρό, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που διώκονται", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νόρντζελαντ, στη βόρεια Δανία, Λάο Τάιγκεσεν.
Η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι η μετάδοση μηνυμάτων σεξουαλικής φύσης με άτομα που είναι κάτω των 18 ετών αποτελεί αδίκημα παιδικής πορνογραφίας, για το οποίο η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι κάθειρξη έξι ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση