GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμανατίδης: Ήδη 140 χώρες αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ- BINTEO

"Περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας»" δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατί...

"Περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας»" δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Ο κ. Αμανατίδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δεν απέρριψε την χρήση του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα, απηχώντας θέση που έχει εκφράσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ υπενθύμισε ότι και η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».
"Χθες ο κ. Νίμιτς στον κ. Χατζηνικολάου είπε ότι θα υπάρξει νέα πρόταση, νέος τρόπος προσέγγισης και νέα μεθοδολογία. Αυτό που θεωρώ ότι θα γίνει τώρα στην πρώτη τουλάχιστον συνάντηση είναι να συμφωνηθεί ο τρόπος που θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις" δήλωσε.
"Ο κ. Νίμιτς λέει ότι στην ενδιάμεση συμφωνία η χώρα μας αποδέχτηκε την είσοδο της FYROM στους διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή ονομασία που περιέχει τη λέξη Μακεδονία. Είναι γεγονός ότι πλέον των 140 χωρών ήδη αποκαλούν την ΠΓΔΜ "Δημοκρατία της Μακεδονίας" συμπλήρωσε.
Επισήμανε ότι στόχος της Αθήνας είναι μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων, δηλαδή που θα χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ όσο και στο εξωτερικό και απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων.
Τόνισε πάντως πως υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική διπλωματία δεν πρόκειται να αποκαλύψει ακόμα τις «κόκκινες γραμμές» της.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση