Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 5o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

  1,5 αιώνα μετά! Το ιστορικό ατόπημα του Έλληνα πρωθυπουργού...

   Το Πατριαρχείο με τον Όρο της Μεγάλης Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως το 1872, κατέκρινε και καταδίκασε τον φυλετισμό «τουτέστιν τας φυλετικάς διακρίσεις και τας εθνικάς έρεις και ζήλους και διχοστασίας εν τη του Χριστού Εκκλησία….» . 
  Με αυτή την πράξη και την καταδίκη του εθνοφυλετισμού στους κόλπους της Ορθόδοξης κοινότητας των Βαλκανίων το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης επιχείρησε να επιλύσει το «Βουλγαρικό ζήτημα» δλδ την σχισματική ανακήρυξη της Βουλγαρικής Εξαρχειας ως αυτόνομης Εκκλησίας 2 χρόνια νωρίτερα με σουλτανικό φιρμάνι.
  Επι της ουσιας η πράξη αυτή είχε το αντίθετο αποτέλεσμα και αποτελεί και τη επίσημη κήρυξη διαγκωνισμου των βαλκανικών εθνικισμών όχι πάντως με εθνικό πρόσημο ακόμη και την διεκδίκηση από τρεις χώρες της Μακεδονίας, μια σύγκρουση που θα έχει και πολλά πολεμικά επεισόδια με κορυφαία βέβαια τους Βαλκανικούς πολέμους και κύριο νικητή την Ελληνική πλευρά.
  1,5 αιώνα μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναφέρει τον 19ο αιώνα στο προσκήνιο ενημερώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο πρώτα και όχι τους πολιτικούς αρχηγούς επαναλαμβάνοντας την Ιστορία σαν μια κακόγουστη φάρσα.
  Stefanos Kavallierakis
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: 1,5 αιώνα μετά! Το ιστορικό ατόπημα του Έλληνα πρωθυπουργού... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr