GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΡΟΥΣΣΗ! Μια άγνωστη (και διδακτική) ιστορία με το λαθρεμπόριο όπλων από το 1989...

Nikos Roussis    Ενάμισυ χρόνο πριν, για τους αμνήμονες και εν υπνώσει ευρισκόμενους Panama Papers, wikileaks με ημερομηνία ...λήξης! ...

Nikos Roussis  
Ενάμισυ χρόνο πριν, για τους αμνήμονες και εν υπνώσει ευρισκόμενους
Panama Papers, wikileaks με ημερομηνία ...λήξης!

Στίς αρχές του 1989, όταν ήμουν ήδη τρείς-τέσσερις μηνες στην απογευματινή εφημερίδα της αριστεράς “Η ΠΡΩΤΗ”, με κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του ο αρχισυντάκης της, ο Δήμος ο Μαυρομμάτης, με αγωνιστικές περγαμηνές από το ΕΑΜ και την αντίσταση κατά της Χούντας και κουμπάρος του....Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Εχοντας ο άνθρωπος υπόψη του, τις αποκαλύψεις μου για τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα “Τα ΝΕΑ”, με θεώρησε, όπως μου είπε, τον πλέον κατάλληλο, να μελετήσω έναν φάκελλο που του “εμπιστεύτηκε”, κατά αποκλειστικότητα (όπως μου τόνισε), μία άγνωστη πηγή και μέσα στον οποίο, περιέχονταν στοιχεία, για μίζες που είχαν δοθεί, σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας εμπόρους όπλων, από την ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια του σπασίματος του εμπάργκο όπλων, προς τους τότε εμπόλεμους Ιρακινούς και Ιρανούς.
Πράγματι, από τα στοιχεία που περιέχονταν στο φάκελλο, αποδεικνύονταν ότι, η Εμπορική Τράπεζα της εποχής, είχε καταβάλλει μία αξιοσέβαστη προμήθεια για την μεσολάβηση του σ αυτήν την υπόθεση, σ έναν από τους μεσάζοντες, τον Ανταμ Σμίθ αν θυμάμαι καλά, και μάλιστα προτού ολοκληρωθεί η δουλειά και φθάσουν τα όπλα στον ...προορισμό τους, αφήνοντας παραπονεμένο τον έτερο των μεσαζόντων, κάποιον κολλητό του Κασόγκι, κολλητάρι του Ανδρέα Παπανδρέου.
Να σημειώσω, για τους αδαείς και εν υπνώσει ευρισκόμενους έλληνες, ότι τα όπλα που πήγαιναν, τότε, σε Ιράκ-Ιράν, δεν ήταν ελληνικά, απλά η τότε κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, μαζί με άλλες Σοσιαλιστικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διαβεβαίωναν ότι αυτά τα ευρωπαΪκά και αμερικάνικα όπλα, είχαν “περάσει” από την Ελλάδα και ότι “τελικός αποδέκτης” τους θα ήταν το μακρινό...Περού.!
Οι μεσολαβούσες ελληνικές τράπεζες έπαιρναν μια γερή προμήθεια και ένα κομμάτι της πήγαινε στους μεσάζοντες που εμπλέκονταν σ αυτές τις αγαθοεργές πράξεις που, εκτός των άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα να πάει αδιάβαστος και ο ...Ολαφ Πάλμε.
Εφτιαξα, λοιπόν, ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό “κομμάτι”, που απέφυγα να υπογράψω και μέσα από το οποίο, μέσω της γνωστής από τότε “πούστικης γραφής μου”, ρίχνονταν όλες οι ευθύνες για την προκαταβολική κατάθεση της μίζας, στον τότε Διευθυντή Μεγάλων Επιχειρήσεων της Εμπορικής, κάποιον Καραϊνδρο, της γενιάς του “114” και συγγενή του μακαρίτη του Μένιου Κουτσόγιωργα.
Γιατί δεν το υπογράφεις, με ρώτησε μειλίχια ο Μαυρομμάτης, είναι αποκλειστικό.
Αποκλειστικό μπορεί να είναι, του απάντησα, αλλά δεν το έχω βγάλει εγώ και δεν το υπογράφω...
Αυτό, λοιπόν, το αποκλειστικό, το είχανε την άλλη μέρα όλες οι απογευματινές εφημερίδες, αλλά ο Καραϊνδρος, μόνο εμένα πήρε τηλέφωνο και άρχισε να με βρίζει...
Τον είχε ερεθίσει η πούστικια γραφή μου.
Κατ αρχάς, του λέω, σταμάτα να βρίζεις, γιατί ξέρω και εγώ να βρίζω και μάλιστα χειρότερα και χυδαιότερα από σένα. Κατά δεύτερον πες μου γιατί πήρες εμένα τηλέφωνο και όχι την διεύθυνση της εφημερίδας, αφού το κομμάτι δεν έχει υπογραφή και κατά τρίτον πες μου ποιά ώρα μπορώ να σε συναντήσω στο γραφείο σου.
Πήγα, τον συνάντησα, απέφυγα να υποκύψω στην επιθετικότητα του, άκουσα τις δικαιολογίες του και αφού τον “μαλάκωσα” του λέω.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται από μόνος σου να έχεις κάνει τέτοια κουτουράδα, είχες κάποια εντολή στα χέρια σου και από ποιούς?
Εγώ δεν μπορώ να σου πώ τίποτα, απάντησε αλαφιασμένος και σήκωσε το τηλέφωνο που κατά σύμπτωση (?) κουδούνισε εκείνη την στιγμή.
Θα γυρίσω, μου λέει, σε δέκα λεπτά και καλύτερα να μην σε ξαναβρώ εδώ, κι έφυγε....
Την ώρα που μάζευα τα χαρτιά του φακέλου που λέγαμε και που του τα είχα δείξει, βλέπω στην πλευρά που καθόμουνα ένα ΦΕΚ, με τις υπογραφές του Ανδρέα, του Τσοβόλα και όλου του σοσιαλιστικού υπουργικού συμβουλίου, με τις οποίες εντέλλονταν ο Καραϊνδρος, ως διευθυντής Μεγάλων Επιχειρήσεων της τότε Εμπορικής Τράπεζας, να προκαταβάλλει την μίζα στον Ανταμ Σμίθ.
Το πήρα και έγινα ...Λούης.
Για την ιστορία να σας πώ ότι, αυτό το ΦΕΚ, κάλυψε όλη την πρώτη σελίδα της ΠΡΩΤΗΣ που κυκλοφόρησε την άλλη μέρα και ο Τσοβόλας, που το προηγούμενο βράδυ στην “Αλεξανδριανή” μούριχνε λουλούδια την ώρα που χόρευα ένα ζεϊμπέκικο, απαγόρευσε την είσοδο στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Δημήτρη Τσιπούρα, διαπιστευμένο συντάκτη της εφημερίδας στο υπουργείο και σήμερα ευρισκόμενο στο γραφείο του Γιάννη Δραγασάκη!
Για την ιστορία, επίσης, να σας πώ ότι, από εκείνη την μέρα, με έπαιρνε στην εφημερίδα τηλέφωνο ένας άγνωστος με ...αραβική προφορά και μου ανακοίνωνε, στα εγγλέζικα, ότι στο θυρωρείο της ΠΡΩΤΗΣ βρίσκεται ένας φάκελος στο όνομα μου.
Με τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν αυτοί οι φάκελοι του άραβα (προφανώς κολλητού της ομάδας Κασόγκι), θεμελιώθηκε το μεγάλο σκάνδαλο της συμμετοχής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στο λαθρεμπόριο όπλων προς Ιράκ-Ιράν και βέβαια, η υποχρέωση της χώρας να καταθέσει και στον άλλον εμπλεκόμενο μεσάζοντα την αναλογούσα...μίζα.
...και λέω τώρα εγώ, βλέποντας αυτές τις “διαρροές” και τις “αποκαλύψεις” των ....Panama papers και των ....Wikileaks.
Οταν αυτά συνέβαιναν εντός του χωρίου της Ψωροκώσταινας, διότι το σχέδιο τότε ήτανε να φύγει ο Ανδρέας και νάλθει το βρώμικο 89, που έφερε την Οικουμενική, με Μητσοτάκη, Κύρκο, Φλωράκη, τι να απεργάζονται τώρα οι “διεθνείς πληροφοριοδότες”, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τάχουμε πεί ότι δεν θέλω να πιάνεσθε κοροϊδα, έτσι?

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση