GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί θυμίζει ...2015 η σημερινή κατάσταση!

Τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της σύγχυσης αρχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση και για το θέμα των Σκοπίων, βλέποντας ότι η λαϊκή ο...

Τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της σύγχυσης αρχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση και για το θέμα των Σκοπίων, βλέποντας ότι η λαϊκή οργή φουντώνει ημέρα με την ημέρα και ότι τα συλλαλητήρια που ξεκινούν από την Κυριακή θα έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Έτσι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να θολώσουν τα νερά ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η μεγάλη προδοσία επί του μείζονος εθνικού αυτού θέματος…

Άνθρωποι που γνωρίζουν τι συμβαίνει στα παρασκήνια αποκαλύπτουν ότι ο κ. Τσίπρας αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη του καλοκαιριού του 2015, λίγο πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Όπως είναι πια γνωστό από τις μαρτυρίες του τότε υπουργού του Γιάνη Βαρουφάκη και όχι μόνο, τα βασικά γνωρίσματα εκείνης της κατάστασης αναφορικά με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ήταν τα εξής:

-Βλέποντας ότι είχε βρεθεί σε αδιέξοδο, είχε πέσει σε μελαγχολία και σε κατάθλιψη. Μετά, όπως μάθαμε, τον έτρεχαν και στα νοσοκομεία για να του δώσουν ειδική αγωγή ψυχολογικής και θεραπευτικής υποστήριξης ώστε να πάρει κάπως τα πάνω του.

-Πίστευε ότι το δημοψήφισμα θα έβγαζε ένα οριακό «ναι» που θα του επέτρεπε να υποστηρίξει ότι αφού αυτή είναι η βούληση του ελληνικού λαού, αυτός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί και να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

-Όταν το «Όχι» κέρδισε με το συντριπτικό ποσοστό του 62%, τα έχασε ακόμη περισσότερο γιατί η κωλοτούμπα και η προδοσία γίνονταν πια δυσκολότερες.

- Τελικά μετέτρεψε το "Οχι" σε "Ναι" κι έκανε τη προδοσία που θα την πληρώνουμε ως έθνος και ως κοινωνία για πολλές δεκαετίες.

Τώρα λοιπόν με την υπόθεση του Σκοπιανού, τι έχει –σύμφωνα με τις πηγές αυτές- συμβεί και τι έχει προηγηθεί;
-Στην πρώτη φάση, ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι έχει τον έλεγχο των εξελίξεων και ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με το θέμα αυτό. Όπως εμφανιζόταν να πιστεύει ότι θα συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

-Όταν το θέμα τέθηκε επί τάπητος πριν από τις γιορτές και υπήρξε η διαφοροποίηση του Π. Καμμένου, πάλι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επικρατούσε με τη γνωστή αλαζονεία που τους διακρίνει η βεβαιότητα ότι θα γίνουν οι «απαραίτητοι ελιγμοί» και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

-Στη συνέχεια, όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα «μηνύματα», αυτά υποτιμήθηκαν και ο κ. Τσίπρας με την παρέα του ήταν «ήσυχοι» ότι οι μόνες αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν αφορούν τον εκ δεξιών χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας πρόβλημα στον Μητσοτάκη.

-Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη στάση του ελληνικού λαού, η άποψη που ακουγόταν στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι οι Έλληνες «25 χρόνια μετά, έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμοι να δεχτούν λύση του προβλήματος με σύνθετη ονομασία». Βασικά πίστευαν ότι υπάρχει μια μεταστροφή και ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα πει το «ναι» που δεν είπε –για το θέμα των μνημονίων- το 2015.

-Η διάψευση αυτής της …προσδοκίας δεν άργησε να προκύψει καθώς ημέρα με την ημέρα φαινόταν πια ότι η αντίθεση του ελληνικού λαού είναι οριζόντια, σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ακόμη και σε αυτόν που εκπροσωπεί πλέον ως μεγάλο κόμμα τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Και πάλι όμως, μέχρι την περασμένη εβδομάδα επικρατούσε η γραμμή ότι «ναι μεν υπάρχουν διαφωνίες, αλλά υπερβάλλουν όσοι λένε ότι η αντίθεση αυτή θα αποκτήσει δυναμική. Θα υπάρξουν κάποιες διαμαρτυρίες που θα ξεφουσκώσουν και έτσι το «όχι» δεν θα είναι τόσο ισχυρό». Αυτά που έλεγαν μέχρι και την ημέρα που έγινε το δημοψήφισμα του 2015, πριν το 62% σκάσει πάνω στα μούτρα τους…

-Μόλις τις τελευταίες ημέρες, λένε οι πληροφορίες, αρχίζουν να «συνειδητοποιούν» το μέγεθος που παίρνει η άρνηση των Ελλήνων και η οργή τους για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

- Παρά ταύτα, θέλουν να μετατρέψουν κι αυτό το "Οχι" σε "Ναι", κάνοντας άλλη μια προδοσία που θα την πληρώνουμε ως έθνος και ως κοινωνία εις το διηνεκές.

Η διαφορά με το 2015 είναι ότι τώρα έρχεται να προστεθεί ένας πολύ μεγάλος φόβος που τους διαπερνά. Μήπως δηλαδή το θέμα αυτό αποτελέσει το «φιτίλι» για μια γενικευμένη εξέγερση η οποία μπορεί να μην έγινε εδώ και οκτώ χρόνια με τα μνημόνια, αλλά πάει να ξεσπάσει τώρα...

Αυτό είναι το σκηνικό που, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τους έχει κάνει στο Μέγαρο Μαξίμου να παίρνουν πάλι …χάπια και να κάνουν θεραπείες ψυχολογικής υποστήριξης στον αρχηγό τους, όπως και το 2015, βλέποντας ότι διαμορφώνεται πια μια κατάσταση την οποία δεν θα μπορούν να διαχειριστούν. Γι αυτό και θολώνουν όπως μπορούν τα νερά δημιουργώντας σύγχυση και δήθεν αβεβαιότητα σχετικά με τις συζητήσεις ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τελικά μπορεί και να μην υπάρξει σε αυτή τη φάση λύση. Σκοπός τους, κουτοπόνηρος, να κερδίσουν χρόνο λίγων ημερών με την ελπίδα ότι αυτή η ψευδαίσθηση θα «επηρεάσει» προς ηπιότερη κατεύθυνση το συλλαλητήριο και θα μπορέσουν έτσι να περάσουν τον σκόπελο της Κυριακής. Και μετά συνεχίζουν…

Και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό:
Αν και άθεος ο Τσίπρας, σε τι ...προσέχευται: Να υπάρξει ναυάγιο εξαιτίας όμως των Σκοπιανών. Μήπως και σωθεί ο ίδιος...
Μ. Γιαλούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση