GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3.500 θάνατοι κατ’ έτος! Ίδρυση Συλλόγου κατά των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων...

Ίδρυση Συλλόγου κατά των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων - Τουλάχιστον 3.500 θάνατοι κατ’ έτος (έναντι 1.700 θανάτων από τροχαία). - 30% πιθα...


Ίδρυση Συλλόγου κατά των Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων

- Τουλάχιστον 3.500 θάνατοι κατ’ έτος (έναντι 1.700 θανάτων από τροχαία).
- 30% πιθανότητα λοίμωξης από εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας
- 14% πιθανότητα λοίμωξης από απλή εισαγωγή σε νοσοκομείο (έναντι 6% στην Ε.Ε.)
- Επιμήκυνση του μέσου χρόνου νοσηλείας των ασθενών
- Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον κόστος για το σύστημα υγείας

Τί συμβαίνει με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις; Γιατί να χάνουμε τόσους ανθρώπους κάθε χρόνο; Γιατί να κινδυνεύουμε τόσο πολύ από μία εισαγωγή σε νοσοκομείο; Γιατί να βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο με την κατανάλωση τόσων αντιβιοτικών; Γιατί να αυξάνουμε τόσο πολύ την ιδιωτική ή και τη δημόσια νοσηλευτική δαπάνη;

Κάθε οικογένεια, κάθε σπίτι, έχει τουλάχιστον ένα θύμα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Ή αν δεν έχει, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει στο μέλλον. Επιτέλους, κάτι θα πρέπει να κάνουμε!

Ενεργοί πολίτες, συγγενείς και φίλοι ανθρώπων που χάθηκαν εξαιτίας κάποιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, ή απλά άνθρωποι που θέλουμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο επίπεδο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, θα συγκεντρωθούμε για να βρούμε τρόπους για να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα.

Θα πρέπει όλοι μαζί, από σήμερα να ξεκινήσουμε τον αγώνα για να περιορίσουμε τη συχνότητα των λοιμώξεων και τους θανάτους. Υπάρχουν τρόποι για να την περιορίσουμε. Τρόποι που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση των πολιτών, τη μείωση της χρήσης των αντιβιοτικών, τον έλεγχο των πρακτικών των νοσοκομείων αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν, την υποχρέωση για τη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων λοιμώξεων από το κάθε νοσοκομείο, την ενημέρωση των ασθενών και των συγγενών των θυμάτων για τα δικαιώματά τους και άλλα πολλά που θα επεξεργαστούμε και θα προσδιορίσουμε.

Ελάτε να οργανωθούμε και να ξεκινήσουμε. Χρειαζόμαστε τον κάθε πολίτη. Σ’ αυτή την πρώτη φάση, χρειαζόμαστε μία ομάδα εθελοντών για τις πρώτες μας κινήσεις. Όπως επίσης χρειαζόμαστε νοσηλευτές, ιατρούς και δικηγόρους για να μας συμβουλέψουν με τα επιστημονικά και τεχνικά θέματα και να μας καθοδηγήσουν.

Η αρχική μας συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, από τις 6:00 έως τις 8:00 μμ, στην αίθουσα Θάλεια 3 του ξενοδοχείου Hilton. Στην εκδήλωση αυτή, δεν θα υπάρξουν κεντρικές ομιλίες. Θα γίνει η παρουσίαση του προβλήματος, και οι προτάσεις για το τί θα πρέπει να κάνουμε. Κυρίως θα μιλήσετε όσοι από εσάς επιθυμείτε. Για να μας πείτε τις εμπειρίες σας, ή τις απόψεις σας για το τί πρέπει να γίνει και το πώς να προχωρήσουμε. Παράλληλα, θα γίνει η υπογραφή του Καταστατικού του Συλλόγου, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες της ίδρυσης.


Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018
6:00 - 8:00 μμ
Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα Θάλεια 3

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση