GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάος και ατελείωτες ουρές έξω από σούπερ μάρκετ στο Καράκας - Διαταγή Μαδούρο για μείωση τιμών - ΦΩΤΟ

Ατελείωτες ουρές και σκηνές χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο. Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να ...

Ατελείωτες ουρές και σκηνές χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο. Αιτία η απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να δώσει εντολή σε περισσότερα από 26 σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας να μειώσουν τις τιμές στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα.
Τα νέα διαδόθηκαν με την "ταχύτητα του φωτός" με αποτέλεσμα πολίτες, ανάμεσά τους συνταξιούχοι, μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά τους, ηλικιωμένοι κ.α. να συγκεντρωθούν έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ό, τι προλάβουν.
Όταν ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του ανατολικού Καράκας δεν άνοιγε τις πόρτες του για πολλές ώρες, το συγκεντρωμένο πλήθος χτυπούσε τα ρολά για να ανοίξει.
«Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!» φώναζε ο κόσμος σύμφωνα με το Reuters. Επικριτές του Μαδούρο τον κατηγορούν ότι «παίζει με τη φωτιά» σε αυτή την πλούσια με κοιτάσματα πετρελαίου χώρα, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε τρία γεύματα την ημέρα και τα περιστατικά υποσιτισμού βρίσκονται σε άνοδο. Λένε, επίσης,ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα αποθαρρύνει τα σούπερ μάρκετ από το να γεμίσουν τα ράφια τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λεηλασίες. Μιλώντας σε ΜΜΕ, αρκετοί Βενεζουελάνοι που περίμεναν στις ουρές στο ανατολικό Καράκας χαρακτήρισαν καταστροφική την πολιτική του Μαδούρο. Παρόλα αυτά δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές καθώς δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση