GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται τρένα με… αυτόματο πιλότο

Η γαλλική εταιρεία Alstom πρόκειται να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές αυτοματοποιημένων τρένων της, στην Ολλανδία. Το τρένο μπορε...

Η γαλλική εταιρεία Alstom πρόκειται να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές αυτοματοποιημένων τρένων της, στην Ολλανδία.
Το τρένο μπορεί να διανύσει απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς ο οδηγός αρκείται σε εποπτικό ρόλο.
Στόχος των δοκιμών είναι να επιβεβαιωθεί ότι το αυτοματοποιημένο τρένο και το σύστημα σηματοδότησης επικοινωνούν σωστά, ώστε το τρένο να κινείται με ασφάλεια.
Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τις ολλανδικές εταιρείες ProRail και Rotterdam Rail Feeding για να πραγματοποιήσουν τα τεστ σε μια διπλή γραμμή μήκους 150 χιλιομέτρων, που συνδέει το Ρότερνταμ με τη Γερμανία.
Παρόλο που αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία γίνονται ολοένα πιο αυτόνομα, οι ειδικοί θεωρούν μάλλον απίθανο ότι τα τρένα θα γίνουν πλήρως αυτόνομα, χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος έστω στο ρόλο του οδηγού-επόπτη, ο οποίος θα μπορούσε να επέμβει εάν συμβεί κάτι έκτακτο.
Η αυτόνομη τεχνολογία στα τρένα εξελίσσεται συνεχώς, αν και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 30 έως 50 χρόνια για να εφαρμοσθεί ευρέως στην Ευρώπη, κυρίως επειδή θα πρέπει να αυτοματοποιηθεί το σύστημα σηματοδότησης σε μεγάλες αποστάσεις και να αναβαθμισθεί το δίκτυο των γραμμών.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση