GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απομακρύνονται άμεσα τα εκρηκτικά από το λιμάνι του Ηρακλείου

Στην άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda», από το λιμάνι του Ηρακλείου, αναμένεται να προχωρήσει, τ...


Στην άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda», από το λιμάνι του Ηρακλείου, αναμένεται να προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε σήμερα ότι το Λιμενικό έχει ήδη αποθηκεύσει με ασφάλεια τα εκρηκτικά σε χώρους του λιμανιού και σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογείται η άμεση απομάκρυνση και μεταφορά τους σε χώρους του στρατού.
Να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα απολογηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, (δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός), το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, που σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη.
Οι οκτώ κατηγορούνται για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με κοινοτική Οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαγορεύεται η μεταφορά-πώληση όπλων και εκρηκτικών υλικών στη Λιβύη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική καταστολή.
Τα εκρηκτικά που μετέφερε το πλοίο έχουν εκφορτωθεί, ήδη, στο λιμάνι του Ηρακλείου και όταν η δέσμευσή τους γίνει δεκτή από τις εισαγγελικές Αρχές τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα μεταφερθούν σε κάποιο στρατόπεδο με τη συνδρομή του στρατού.
Το πλοίο που έχει κατασχεθεί, όπως διαπιστώθηκε από την επιθεώρηση, φέρει 102 σοβαρές παρατηρήσεις και ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοϊα του, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια του πληρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση