GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπίρτζης: Στα τέλη Φεβρουαρίου θα κλείσουν οι μπάρες στο μετρό

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι μπάρες στο μετρό ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι ο υπουργός Υποδομών και Με...

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι μπάρες στο μετρό ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ κ Σπίρτζης τόνισε ότι δεν έχουν μειωθεί τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών κατά την παρατεταμένη δοκιμαστική λειτουργία, αντιθέτως έχουν πωληθεί περισσοτερες από 400 χιλιάδες προσωποποιημένες κάρτες που εκδίδονται πλέον και μέσω ίντερνετ, ενώ οι παλαιές χάρτινες κάρτες δεν ξεπερνούσαν τις 250 χιλιάδες κάθε μήνα.
Σχετικά με την προοπτική της χώρας ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι ξεκινά η μεγάλη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και εκτίμησε ότι «τον Αύγουστο θα έχουμε τελειώσει με αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και θα πρέπει από τώρα να συζητήσουμε για το πώς θα μπορούμε στο εξής να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια και να μην ξαναζήσουμε παρόμοια κατάσταση».
Τόνισε ότι στο εξής η πρόκληση είναι, η χώρα να μπορέσει να παράγει πλούτο, ώστε να μην οδηγηθεί και πάλι σε υφεσιακές καταστάσεις. «Γίνεται σχεδιασμός για προβλέψεις με ασφάλεια. Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε ως χώρα που να παράγει πλούτο και προϊόντα και να μην ζούμε με δανεικά. Οφείλουμε να έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό σε κάθε τομέα. Είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να παράγουμε πλούτο, να μην φεύγουν τα στελέχη μας, οι νέοι επιστήμονες», είπε χαρακτηριστικά ο ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος απάντησε και στην ερώτηση για την κυβερνητική συνοχή με το Σκοπιανό. «Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συμμαχία», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας ότι ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις και προτάσεις. «Η ενότητα της κυβέρνησης δεν κινδυνεύει», είπε ακόμη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Για το Σκοπιανό, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η χώρα μας για πολλές δεκαετίες κινείται στη λογική του «ψυχρού πολέμου» και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να σταθεροποιήσουμε την ευρύτερη περιοχή και να υπάρχει κενό στην οικονομία και την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα».
«Αν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η πύλη των Βαλκανίων και να συμβάλει σε μια περίοδο ανάπτυξης για τα Βαλκάνια και μια άλλου τύπου ειρήνη, πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη των υποδομών που μας ενώνουν και αυτά δεν γίνονται με συλλαλητήρια», υποστήριξε επίσης ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σε σχόλιο του για το συλλαλητήριο επισήμανε ότι «αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και επιταγή» χαρακτηρίζοντας, πάντως, τη διαδήλωση καθοδηγούμενη παρατηρώντας ότι υπήρξαν παρουσίες βουλευτών της Χ.Α. της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ, κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ταυτίζονται πολιτικά.
Για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους είπε ότι στόχος είναι να αντικατασταθούν με το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, το οποίο -όπως σημείωσε- θα είναι δορυφορικό και δικαιότερο αφού θα εφαρμοστεί η χιλιομετρική χρέωση και έτσι θα «πέσουν» και οι τιμές.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση