GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ η Δεξιά υποκλίνεται στον Γλέζο και στην πραγματική ηγεμονία της Αριστεράς...

Τον Γλέζο, άθλιοι Συριζαίοι, να μην τον ξαναπιάσετε στο στόμα σας. Τον λερώνετε! Ο Μανώλης Γλέζος έπινε καφέ κάπου στην Λαμία, και τυχαί...

Τον Γλέζο, άθλιοι Συριζαίοι, να μην τον ξαναπιάσετε στο στόμα σας. Τον λερώνετε!
Ο Μανώλης Γλέζος έπινε καφέ κάπου στην Λαμία, και τυχαία σταμάτησε εκεί ο Κούλης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έβγαλε φωτογραφία με το σύμβολο της αριστεράς της χώρας, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για αυτόν.
Συριζαίοι μέσω socila media έτρεξαν να βαφτίσουν τον Μανώλη Γλέζο ως όργανο της Δεξιάς. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν ότι το 2015 και ο Μανώλης Γλέζος τους έφτυσε στα μούτρα και έφυγε από το μόρφωμα, διαφωνώντας με τα μνημόνια Τσίπρα, και τον σπιλώνουν.
Ακούστε άθλια συριζόπουλα......
Ο Μανώλης Γλέζος είναι και θα είναι και μετά τον θάνατο του σύμβολο της Αριστεράς, έχοντας κριθεί και για τις λάθος επιλογές του και με την ζυγαριά να γέρνει στην θετική μεριά, γιατί ο Γλέζος κατέβασε την σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη, ο Γλέζος υπέστη βασανιστήρια και φυλακίσεις από το Δεξιό μετεμφυλιακό κράτος, ο Γλέζος στην Δύση της ζωής του φωνάζει, μάχεται για τα μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ο Κούλης μπορεί να φωτογραφήθηκε μαζί του για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά παράλληλα με έναν πασιφανές συμβολισμό ο Μητσοτάκης μαζί με την Δεξιά σε αυτή την φωτογραφία υποτάχθηκε στην πραγματική ηγεμονία της Αριστεράς, αυτής της αριστεράς που κοσμούν Γλέζος, Θεοδωράκης και χιλιάδες άλλοι γέροντες αγωνιστές σήμερα.
Η Δεξιά υποκλίνεται στον Γλέζο, την ίδια ώρα που εσείς Συριζαίοι υποκλίνεστε στην Δεξιά ασκώντας τις πολιτικές της.
Τον Γλέζο, να μην τον ξαναπιάσετε στον στόμα σας!
anemosantistasis

1 σχόλιο

  1. Η μείωση των φόρων, από τον Τραμπ στον Μητσοτάκη
    Κατέ Καζάντη

    Είναι κοινός τόπος πως η συγκολλητική ουσία, για να διαιωνίζεται ο κοινωνικός σχηματισμός που ευνοεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η φθορά των συνειδήσεων των υποτελών τάξεων.
    Φθορά που επέρχεται με τις πολλαπλές στρεβλώσεις που δημιουργεί η προπαγάνδα των από πάνω, με ψευδοεπιστημονικές αναλύσεις, με δημιουργία ψευδογεγονότων κ.ο.κ. Οπότε, ακόμα και αν συμφωνήσουμε πως ο κόσμος της εργασίας είναι ο συγγραφέας και ο εκτελεστής της ιστορίας του, η σύγχυση που δημιουργείται είναι τέτοια που η χειραφέτηση ενίοτε παραπέμπεται στο μέλλον του συλλογικού φαντασιακού.

    Ένας από τους πλέον συνηθισμένους αποπροσανατολιστικούς μύθους που χρησιμοποιεί ο νεο-φιλελευθερισμός για να χειραγωγήσει κυρίως τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα είναι πως η δραστική μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων με τον ταυτόχρονο, επίσης δραστικό, περιορισμό του κράτους ωφελεί τις ζωές του.

    Ο αφηγηματικός λόγος των απανταχού δεξιών πολιτικών, από τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκεί εστιάζει. Και βρίσκει ευήκοα ώτα στους ταλαιπωρημένους από την καπιταλιστική συνθήκη μικροϊδιοκτήτες μέσων παραγωγής ή στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι, ατυχώς, ταξικά αποπροσανατολισμένοι, έχουν ήδη ταυτίσει το συμφέρον τους με εκείνο των μεγαλοεπιχειρηματιών του κεφαλαίου.

    Είναι σαφές πως η φορολογική μεταρρύθμιση που, πριν από ένα περίπου μήνα, πέρασε από τη Γερουσία ο Ντόναλντ Τραμπ θα καλυτερέψει τα οικονομικά μεγέθη, κοινώς θα αβγατίσει τα λεφτά, όχι όμως των υποτελών αλλά της κυρίαρχης τάξης.

    Και τούτο διότι η φορολογία των εταιρειών από το 35% μειώνεται μεν στο 20%, αλλά τούτο αφορά μοναχά τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι άλλες, τα μαγαζάκια της γωνίας αλλά και οι μεγαλύτερες, αυτές που βγάζουν μέχρι 260.000 δολάρια ετησίως, ό,τι πλήρωναν το αυτό και θα πληρώνουν. Ούτε σεντς λιγότερο. Και για να ισοφαρίσει ο λογαριασμός, καταργούνται και πολλές φοροαπαλλαγές.

    Οι ψηφοφόροι όμως του προέδρου των ΗΠΑ, όχι βεβαίως οι πολυεκατομμυριούχοι της τάξης του, αλλά οι άλλοι, οι εργαζόμενοι φορολογούμενοι μικροαστοί, εκείνοι που αντιδρούσαν στο σύστημα υγείας του Ομπάμα, που ενδίδουν στις φωνασκίες για δραστικό περιορισμό του κράτους και συναποτελούν ό,τι ακριβώς ορίζεται ως αλλοτριωμένη συνείδηση, θα δουν τις ζωές τους να χειροτερεύουν. Η μεταρρύθμιση του Τραμπ σέβεται εξάλλου κάθε offshore, κάθε πετρελαϊκή, κάθε πολυεθνική οι οποίες και προάγουν τις καπιταλιστικές ανισότητες.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από τους γνησιότερους εκφραστές των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού. Το απέδειξε εξάλλου ως ο υπουργός που σκόπευε να περιορίσει δραστικά το κράτος δια των απολύσεων των υπαλλήλων του. Τώρα, ομιλεί διαρκώς για τη μείωση της φορολογίας, δεν είναι όμως σαφής: θα περικόψει τους φόρους που βαρύνουν τους μικρομεσαίους, φορολογώντας τον μεγάλο πλούτο των υπεράκτιων εταιρειών κ.ο.κ.;;;;ΗΗΗ Θα υπερασπιστεί το μαγαζάκι της γωνίας και θα ταχτεί εναντίον των πολυεθνικών!!!!!!! Το δε κράτος θα το συμμαζέψει, πώς; Διά των απολύσεων , το κλείσιμο νοσοκομείων, της πασίγνωστης δηλαδή δοκιμασμένης συνταγής, με τα γνωστά θύματα;

    Αλλά εάν ο μέσος αμερικανός ταυτίστηκε με τον «αυτοδημιούργητο» -και τώρα παραπαίοντα- Τραμπ, οι πιθανότητες να ταυτιστεί ο μέσος έλληνας με το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη παραείναι μικρές. Διότι έπαθε και έμαθε, με δείγματα γραφής που δόθηκαν ιστορικά μόλις εχθές...ΟΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ !!!! ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ...Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση