GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον ανακριτή οι πέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της χθεσινής π...

Στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εμπρησμό του νεοκλασικού κτιρίου της Λεωφόρου Στρατού, όπου στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia».
Η εισαγγελέας -ενώπιον της οποίας προσήχθησαν νωρίτερα- άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών για το κακούργημα του εμπρησμού (τα υπόλοιπα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος). Οι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 22 έως 37 ετών, αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και μέχρι τότε κρατούνται.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους διωκόμενους.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών. Σε αυτό το σημείο, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο των ΜΑΤ, βάζοντας φωτιά στον πίσω αριστερό τροχό τού οχήματος. Αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ένας δεύτερος γύρος επεισοδίων εκτυλίχθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας, στα γύρω στενά της πλατείας Αρχαίας Αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση