GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουλιαράκης: Υπαρκτός ο κίνδυνος δημοσιονομικού παραστρατήματος μετά το μνημόνιο

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Όπως είπε, μετά το τέλος του μνημονίου είναι...

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Όπως είπε, μετά το τέλος του μνημονίου είναι ορατός ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε στις παλιές μας συνήθειες».
«Δεν είναι μικρός ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χουλιαράκης, «ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος, ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος».
Ο αναπληρωτής υπουργός, σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας σε εκδήλωση σύμφωνα με το skai.gr, επισήμανε ότι τα προγράμματα ήταν απαραίτητα αλλιώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν πιο βίαιη, η χρεοκοπία σίγουρη και η έξοδος από το ευρώ βέβαιη.
Ανέφερε πως οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις είναι η διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος (ομαλή εκτέλεση προϋπολογισμού), η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία ωστόσο - όπως είπε - θα συμφωνηθούν μετά το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης.
Η τέταρτη πρόκληση σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη είναι πως μετά το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί ο μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και κατά το παράδειγμα της Κύπρου και της Πορτογαλίας. Σημείωσε όμως πως οι δυο αυτές χώρες δεν έχουν πρόβλημα χρέους, υπαινισσόμενος ότι η εποπτεία θα είναι ακόμα πιο στενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση