GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Ο κομμουνισμός είναι θρησκεία παρόμοια με το χριστιανισμό- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της θρησκείας, δεδομένου ότι βασίζεται ...

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η κομμουνιστική ιδεολογία έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της θρησκείας, δεδομένου ότι βασίζεται στην ισότητα, την αδελφοσύνη και έχει τη δική της "ιερή γραφή".
Ένα απόσπασμα, από τη συνέντευξη που παραχώρησε για το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Valaam", μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι 1 της Ρωσίας.
"Η πίστη μας συνοδεύει πάντα, ενισχύθηκε όταν η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπισε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν τόσα δύσκολα χρόνια στρατιωτικού αθεϊσμού κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου, όταν σκοτώθηκαν ιερείς, καταστράφηκαν εκκλησίες, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία - η κομμουνιστική ιδεολογία, η οποία στην πραγματικότητα μοιάζει πολύ με τον Χριστιανισμό" τόνισε.
"Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, όλα αυτά είναι κατοχυρωμένα στην Αγία Γραφή, και είναι όλα εκεί. Και ο «Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού»; Πρόκειται για μετουσίωση, ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο. Τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε" συμπλήρωσε.
Ο Πούτιν πρόσθεσε: "Κοιτάξτε, ο Λένιν τοποθετήθηκε σε μαυσωλείο. Πώς είναι αυτό διαφορετικό από τα λείψανα των αγίων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και της Χριστιανοσύνης; Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει ανάλογη παράδοση στη χριστιανική πίστη. Αν πάει όμως κάποιος στο Άγιο Όρος και ρίξει μια ματιά, θα δει ότι υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί. Υπάρχουν και εδώ, στη χώρα μας».
«Νομίζω ότι αυτή η τοποθέτηση του προέδρου επιλύουν με πολύ αποτελεσματικό και λογικό τρόπο τις διαμάχες γύρω από το θέμα του μαυσωλείου. Οι κομμουνιστές και οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία κατανοούν ότι ο κομμουνισμός είναι κοντά στον Χριστιανισμό, όσο μακριά βρίσκονται από αυτόν ο καπιταλισμός και το σημερινό οικονομικό συστημα στη χώρα μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας. Ιβάν Μέλνικοφ.

Πηγή: Express

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση