GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ από το ντοκουμέντο που ανατινάζει τη μπουρδολογία της περιόδου Καραμανλή

Stefanos Manos    Η Καθημερινή αποκάλυψε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε σταλεί στον διοικητή της κ. Προβόπουλο στις 6 Οκτωβρ...

Η Καθημερινή αποκάλυψε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε σταλεί στον διοικητή της κ. Προβόπουλο στις 6 Οκτωβρίου 2009 στο οποίο επισημαινόταν μεταξύ άλλων πως: «...ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας».
Χρωστάμε χάρη σε όποιον έκανε τη διαρροή του εγγράφου. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια των οποίων κυριάρχησε το ψέμα. Ψέμα που χρησιμοποιήθηκε και αξιοποιήθηκε από αδίστακτους ανθρώπους για να ταλαιπωρήσουν τους ευσυνείδητους όπως τον Ανδρέα Γεωργίου της Στατιστικής. Ψέμα που οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αντιμετώπισαν με περίεργο σεβασμό. Η έκθεση της ΤτΕ τινάζει στον αέρα την μπουρδολογία δέκα ετών.
Ζητώ από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά με τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό έγγραφα από 1.1.2006.

Δημήτρης Αλικάκος
Αν υποθέσουμε ότι ο ιστορικός του μέλλοντος κρατήσει δέκα χαρτάκια για την χρεοκοπία της χώρας και τα μετά, ένα από αυτά θα είναι και η Έκθεση της ΤτΕ το 2009, που έφερε στο φως η "Καθημερινή".
Έπρεπε να περάσουν 8 χρόνια για να μάθουμε -με το νι και με το σίγμα- ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια.
Επιμένω ότι η χώρα θα λυτρωθεί από δυο πράγματα:
Από την αλήθεια και τις συγγνώμες.
Και αφού λυτρωθεί, μπορεί και να σωθεί.


Σταύρος Στραβόλαιμος
Η οριστική αποκάλυψη του εγκληματος σε βαρος της χωρας
Εχοντας μελετήσει τα στοιχεία, οι συντάκτες της έκθεσης προβαίνουν στην εξής πρόβλεψη: «Με βάση τις ως άνω εξελίξεις, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 δισεκ. ευρώ, ή 12,0% με 14,0% του ΑΕΠ». Μάλιστα, όπως αναφέρουν, αν συνεχιστεί η τάση του Σεπτεμβρίου, το έλλειμμα «ενδεχομένως να προσεγγίσει» το 15% του ΑΕΠ.

Harris Kodopoulos
Πορτοσάλταραν οι.....καραμανλικοί
Λύσσαξαν οι καραμανλικοί και τα Πορτοσαλταρισμένα "παπαγαλάκια" τους.
Φωτιά στα μπατζάκια τους έβαλε η κρυμμένη (στο συρτάρι του) από τον δεξιό Προβόπουλο έκθεση της ΤτΕ για την κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009.
Που βγήκε (καθυστερημένα) στη φόρα από την "Καθημερινή" (παρά τις αντιδράσεις των καραμανλικών) και λίγες μέρες αφότου ο έμπορος καμπινέδων της οδού Βύσσης και συνκαταστροφέας της χώρας Παπαθανασίου, γνωστός και ως χαρτοπετσετάκιας, σε συνεργασία με το έτερον του ήμισυ τον περιβόητο Μίχαλο του ΕΒΕΑ (χουντροτραφούς) παρουσίασαν στο Επιμελητήριο το βιβλίο-ξέπλυμα του μπριζολοεξολοθρευτή και καταστροφέα της χώρας Κώστα Καραμανλή.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» (καρφί στην καρδιά του Πορτοσάλτε), έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος προς τον τότε διοικητή της Γιώργο Προβόπουλο, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009 –δύο μέρες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ– και παρουσιάζει με αμείλικτο τρόπο την πραγματική κατάσταση που άφησε αποχωρώντας η κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο τότε διοικητής Γιώργος Προβόπουλος, αφού έλαβε γνώση του εγγράφου, το έβαλε στο αρχείο δεδομένου ότι-όπως δικαιολογήθηκε- ήταν ένα εμπιστευτικό έγγραφο, ενώ ο ίδιος με δημόσιες παρεμβάσεις του προειδοποιούσε για την κατάσταση που βρέθηκε η οικονομία.
Αλλά για την ουσία του εγγράφου έκανε την πάπια.
Γιατί αν ήταν αποδεκτή-από τότε-η πραγματικότητα, ούτε οι λαϊκοδεξιοί καραμανλικοί σε συνεργασία με τον Μπάνο θα έβγαιναν με τους...μπαχαλάκηδες στο Σύνταγμα, ούτε ο Σαμαράς θα περιφερόταν στα Ζάππεια (παρά την εκ των υστέρων ομολογία του "ουδείς αναμάρτητος"), ούτε και οι συμμορίες συριζαίων και χρυσαυγιτών θα διέλυαν την οικονομία και τη χώρα.
Γιατί ακριβώς στο όνομα του ξεπλύματος του Καραμανλή, ο οποίος έφερε τη χώρα στα αναγκαστικά μνημόνια, η μη παραδοχή και η απόκρυψη της αλήθειας για 9 χρόνια και η αναζήτηση....θυμάτων στους "πυροσβέστες" (Γ. Παπανδρέου, Γεωργίου, Παπακωνσταντίνου κλπ) δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ανακάμψει και να βγει από τα μνημόνια από το 2012-13 αν υπήρχε η σχετική συναίνεση.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Καραμανλής είναι δύο φορές υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Και γιατί οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και γιατί (με την συμπαράσταση συριζαίων, Μπάνου και Σαμαρά) δεν διευκόλυνε την ανάκαμψη της οικονομίας με εθνική συναίνεση.
Η ιστορία γράφτηκε μέσα από επίσημα έγγραφα.
Και θα είναι αμείλικτη για τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας.
Οτι και να λένε τα καλοταϊσμένα αρπακτικά της δημοσιογραφίας της περιόδου 2004-2009 που έτρωγαν με δέκα μασέλες.
Ετσι δεν είναι..Αρη?
😎😎😎

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση