GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο- ΒΙΝΤΕΟ

Η Αίγυπτος φημίζεται για τις απείρου κάλλους και ιστορικής σημασίας πυραμίδες της. Όπως φαίνεται, όμως, η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο ...

Η Αίγυπτος φημίζεται για τις απείρου κάλλους και ιστορικής σημασίας πυραμίδες της. Όπως φαίνεται, όμως, η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στην περιοχή Πουέμπλα του Μεξικού.
Αυτό που αρχικά βλέπει κανείς είναι ένας γιγαντιαίος λόφος με μία εκκλησία στην κορυφή. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για την μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο. Κανείς δεν ξέρει ποιος την έχτισε πριν 2.3000 χρόνια ή αν χρησιμοποιήθηκαν τα φυτά με σκοπό να την κρύψουν.
Είναι, ωστόσο, εντυπωσιακό το πόσα πολλά χρόνια πέρασαν μέχρι να ανακαλυφθεί. Μόλις το 1910 αντιλήφθηκαν οι ντόπιοι την ύπαρξή της. Σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο μνημείο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει παρόμοια δομή με την περίφημη Πυραμίδα του Ήλιου. Ο όγκος της είναι διπλάσιος από αυτόν της Πυραμίδας της Γκίζας και η βάση της είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει περισσότερους από 400 τάφους μέσα και γύρω από την πυραμίδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν ένας σημαντικός τόπος λατρείας. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η πυραμίδα εγκαταλείφθηκε γύρω στον 7ο ή 8ο αιώνα πΧ.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση