GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φράτσερ: Θα υπάρξει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους φέτος - Ο Σόιμπλε εξαπάτησε τους Γερμανούς

O Πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ιδρύματος DIW (Deutsches Institut fuer Wirtschaftsordnung), Μάρτσελ Φράτσερ, κατηγόρησε τον τέως υπ...

O Πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ιδρύματος DIW (Deutsches Institut fuer Wirtschaftsordnung), Μάρτσελ Φράτσερ, κατηγόρησε τον τέως υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για συνειδητή εξαπάτηση των ψηφοφόρων στο θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Σε συνέντευξή του, ο Φράτσερ είπε ότι κατά τη γνώμη του υπήρξε πριν από τις γερμανικές εκλογές συμφωνία του Σόιμπλε και των άλλων πιστωτών να μη γίνεται αναφορά σε κούρεμα χρέους, επειδή αυτό θα είχε μεγάλο εκλογικό κόστος. Είναι σαφές, πρόσθεσε, ότι το 2018 θα υπάρξει κούρεμα του ελληνικού χρέους.
«Δεν θα το αποκαλούν έτσι, επειδή η υπόσχεση ήταν ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους», είπε ο Φράτσερ. Θα γίνει λόγος για αναδιάρθρωση του χρέους, ίσως θα μειωθούν οι τόκοι ή θα συμφωνηθούν μεγαλύτερες περίοδοι αποπληρωμής, σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτά είναι λίγο – πολύ το ίδιο με ένα κούρεμα χρέους.
Η γερμανική κυβέρνηση υποσχόταν πάντα στους πολίτες της χώρας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους, δήλωσε ο Φράτσερ. Κανείς, είπε, μπορεί να επιμένει σε αυτό, «μόνο που τότε δεν θα λάβει τίποτε πίσω (από τα δάνεια που έχει δώσει)». Και είναι βέβαια καλύτερο, να δοθεί στους Έλληνες τώρα μία μικρή άφεση χρέους, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορεί να αναπτυχθεί και πάλι, «ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το υπόλοιπο χρέος».
Ο Φράτσερ είπε ότι συμπαθεί τον Σόιμπλε, αλλά τόνισε ότι έκανε και αυτός, όπως όλοι, ένα λάθος. Η απαίτησή του να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ ήταν ένα τέτοιο λάθος, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση