GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- Πότε θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Την απόφαση να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στις 22 Ιανουαρίου, στον Ε65, έλαβαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε ...

Την απόφαση να στήσουν μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στις 22 Ιανουαρίου, στον Ε65, έλαβαν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν με τη συμμετοχή εκπροσώπων 25 αγροτικών συλλόγων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως στο πλαίσιο της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής έχει αποφασιστεί και «βγήκαν» ήδη τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ενώ σήμερα οι αγρότες συζητάνε για την μορφή του αγώνα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα προβλήματα, συνέχισε, είναι μεγάλα και οξυμένα, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τα λύνει αλλά τα οξύνει ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας, πως το εισόδημα του αγρότη συνεχώς μειώνεται, ενώ οι φόροι αυξάνονται. Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων τοποθετήθηκαν για τη μορφή και την ημερομηνία που θα έχει η κινητοποίηση, ενώ τόσο ο κ. Μπούτας, όσο και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με τον τελευταίο μάλιστα να δηλώνει ότι ο αγώνας είναι συνεχής και δεν σταματά με ένα μπλόκο.
Επαφές με όλες τις δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα στην χώρα μας, ξεκινά από αύριο κιόλας, αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να συστήσουν από κοινού ένα Συντονιστικό Ελλάδας που θα «τρέξει» καταρχήν τις φετινές κινητοποιήσεις, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφος Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης.
«Αυτή είναι η απόφαση που λήφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκηδόνα και Χαλκιδική» τόνισε ο κ. Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόσθεσε δε, ότι «ομόφωνα τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, να μην γίνει καμία επαφή με τους προσκείμενους στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, του αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα».
Όπως μετέφερε ο ίδιος, διαπίστωση όλων όσων βρέθηκαν στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί, ότι «με μεμονωμένες κινήσεις σε επίπεδο δήμων ή και νομών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν θα έχουν τη δυναμική που τους πρέπει», και στο πλαίσιο αυτό επισήμανε: «Η ένωση δυνάμεων των Ελλήνων του πρωτογενούς τομέα, αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για όλους μας, απέναντι στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος και σαν μονάδες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι «εφόσον ευωδοθεί το εγχείρημα και συσταθεί το Συντονιστικό Ελλάδας, το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων,θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και από κοινού».
Τα αποτελέσματα των διερευνητικών επαφών της αντιπροσωπείας της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστούν την προσεχή Δευτέρα 22/1, στις 19.00, σε αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση αγροτών από όλη την Ελλάδα, όπως και επίσημα γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση