GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φράγκος: Αλλαγή του Νίμιτς γιατί δεν είναι αντικειμενικός- ΒΙΝΤΕΟ

"Θα βρεθούν μπροστά μας, το μπροστά μας δεν έχει απειλή. Ο ελληνικός λαός όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντιτίθεται&q...

"Θα βρεθούν μπροστά μας, το μπροστά μας δεν έχει απειλή. Ο ελληνικός λαός όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντιτίθεται" δήλωσε ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.
Επικαλούμενος την ιταλική τηλεόραση Rai είπε ότι το συλλαλητήριο είχε περίπου 800.000 κόσμου και ότι ο ίδιος μίλησε όχι ως πολιτικός αλλά σαν ενεργός πολίτης.
"Ο στόχος δεν επετεύχθη διότι εκείνο που εμείς ζητήσαμε από αυτή την κυβέρνηση, αλλά και από όλα τα πολιτικά κόμματα επιτέλους να κάνουν ένα συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, να χαράξουν εθνική στρατηγική, να μην αναγκάζεται ο κόσμος να διαδηλώνει για κάτι το οποίο έρχεται αντίθετο με την αντίληψη του και μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Θα βρεθούν μπροστά μας, το μπροστά μας δεν έχει απειλή. Ο ελληνικός λαός όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντιτίθεται" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φράγκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:
"Εάν δίνουμε στην Χρυσή Αυγή και σε άλλους κυρίους το δικαίωμα να λένε ότι οι 500.000 άνθρωποι ήταν αυτής της αντίληψης, τους το γυρίζω... Κανένας δεν είναι πατριδοκάπηλος και επαναλαμβάνω κάτι που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, εάν υπάρχει ο όρος 'Μακεδονία' σε σύνθετη ονομασία, τότε αυτό το οποίο περιμένουμε θα είναι ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον".
"Το μήνυμα το οποίο πέρασε και μετά την τοποθέτηση του κ.Νίμιτς, ότι αγωνίζεται για να αποκτήσει την μακεδονική ταυτότητα η γειτονική χώρα, θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση. Από εκεί δηλαδή που έπρεπε να πούμε εμείς δεν δεχόμαστε επ'ουδενί τον όρο Μακεδονία... Ο κ.Τσίπρας ας κοιτάξει ποια πλειοψηφία έχει αυτή τη στιγμή μέσα στο Κοινοβούλιο, εάν όταν είχε υποβάλει την υποψηφιότητά του για να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μας είπε ότι θα επιλύσει αυτό το εθνικό ζήτημα σε συναίνεση με όλο τον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα με τα άλλα πολιτικά κόμματα και να μην εμφανιζόμαστε με 100 αντιλήψεις και απόψεις. Και ο καθένας για πολιτική εκμετάλλευση να κοιτάζει να επιλύσει αυτό το ζήτημα το οποίο συνοδεύει και τις επόμενες γενιές" σημείωσε ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.
Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Νίμιτς κατά την οποία αποκάλεσε 'Μακεδόνα' έναν Σκοπιανό της Διασποράς και ερωτηθείς εάν εμπιστεύεται τους χειρισμούς του ειδικού διαμεσολαβητή ο κ. Φράγκος σημείωσε μεταξύ άλλων "έχει το θράσος αυτός ο κύριος που επί 25 έτη εκμεταλλεύεται αυτό το θέμα, να είναι στην επικαιρότητα, να έχει πλουτίσει. Επειδή ασχολείται πολύ και με το θέατρο, δεν μου αρέσουν οι θεατράνθρωποι, όταν ασχολούνται με τέτοια σοβαρά θέματα. Αλλαγή λοιπόν του κ.Νίμιτς γιατί δεν είναι αντικειμενικός".
Σχετικά με το συλλαλητήριο που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου, ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ είπε μεταξύ άλλων ότι "δεν γνωρίζω ποιος το οργανώνει, δεν μου έχει μιλήσει κανένας για την Αθήνα, έχω ενημερωθεί μόνο από τα ΜΜΕ και εάν παραστώ θα είμαι απλά ένας από τους ανθρώπους που θα παρίστανται"
Ο Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος "αν του ζητηθεί" προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στα σχέδιά του.
"Αν μου ζητήσουν να ηγηθώ θα το κάνω γιατί δεν είμαι ρίψασπις" είπε ο κ. Φράγκος, ενώ στο ερώτημα εάν τον έχουν καλέσει να ηγηθεί σε ένα πολιτικό σχήμα απάντησε : "Όχι δεν μου το ζήτησε κανείς και εάν δεν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ".
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση