GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μπουτάρης για την Χρυσή Αυγή...

Στην παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονί...

Στην παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», ο κ. Μπουτάρης εξήγησε πως όλο το κλίμα από τις δύο τοποθετήσεις του δημοτικού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής» Αρτέμη Ματθαιόπουλου ήταν εξαρχής επιθετικό, ενώ σημείωσε ότι «γενικότερα όταν έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν έρχεται κάθε μέρα, πετάει τις ρουκέτες του και σηκώνεται και φεύγει. Δεν περιμένει καν να ακούσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σοβαρή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο».
Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «χθες το βράδυ χωρίς να μπορώ να το βεβαιώσω μετά από δύο φορές που μίλησε, και αφού απερρίφθη η πρόταση του, εμφανίστηκε μια ομάδα με τη συμμετοχή του βουλευτή Γρέγου, ήρθαν με πανό, μοιράσανε προκηρύξεις και κάνανε φασαρία δέκα λεπτά, διέκοψε η κ. Γούλα τη συνεδρίαση, φωνάξανε ότι ήταν να πούνε και φύγανε. Δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερη φασαρία, αλλά είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα πράγματα».
«Ντρέπομαι που έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ενώ διαπίστωσε ότι «αυτή είναι η τακτική τους, αν δεν έχουν βία και αν δεν είναι επιθετικοί για να επιβάλλουν την άποψη τους δεν μπορούν να ζήσουν, αυτό τους τρέφει. Δεν είναι απλά διχαστικοί οι όροι, είναι φασιστικοί οι όροι που θέλει να επιβάλει η Χρυσή Αυγή».

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στον Λευκό Πύργο την ερχόμενη Κυριακή ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι «δώσαμε την άδεια που ζητήσανε για το συλλαλητήριο, ας κάνουν τη συγκέντρωση τους, είμαι ξεκάθαρα εναντίον οποιασδήποτε τέτοιας εκδήλωσης εθνικοπατριωτικού χαρακτήρα».
Αναφορικά με την καταδίκη του στο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μπουτάρης τόνισε για άλλη μια φορά ότι «δεν περπατάει η λύση που εξέφρασε η ΠΕΔΚ-Μ για ένα και μόνο όνομα. Ας αποφασίσουν οι κυβερνώντες», ενώ αναφορικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί για την πρόσφατη συνέντευξη του απαντάει ότι «από σεμνοτυφία μου επιτέθηκαν για τη συνέντευξη σε πορνείο».
Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι ακόμα και αν εισακουστεί η πρόταση του Σταύρου Καλαφάτη για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το «Μακεδονικό», «όλοι εξέφρασαν ήδη τις απόψεις τους, πες ότι κάνουμε ειδική συζήτηση, να πει ο καθένας την άποψη του, δεν την ακούει κανένας την άποψη του»,
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη εδώ και 25 χρόνια «το θέμα συντηρείται για να υπάρχει τροφή για λαϊκίστικες εθνικοπατριωτικές αντιλήψεις», ενώ αναφορικά με τον κίνδυνο δημιουργίας έντασης εκτιμά ότι «και από τις δύο πλευρές υπάρχουν στοιχεία που είναι ακραία». «Η μόνη λύση είναι ένας συμβιβασμός, σε κάθε συμβιβασμό υπάρχουν αλληλο-υποχωρήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ρ. Καλφακάκου: Είναι ναζί και απόγονοι των γερμανοτσολιάδων – Αν θέλουν ας μου κάνουν μήνυση
«Είναι ντροπή αυτός ο άνθρωπος να είναι στην ελληνική Βουλή, είχε το ύφος και την φρασεολογία ενός αμόρφωτου τραμπούκου», ανέφερε η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου, σχολιάζοντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» την λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο.
Σύμφωνα με την ίδια, η εισβολή της Χρυσής Αυγής συνέβη επειδή μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λύσης του «Μακεδονικού» και των συλλαλητηρίων. «Εγώ τους προκαλώ, και λέω και αυτά που είπα χθες, ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που δολοφονεί, είναι ναζί και απόγονοι των γερμανοτσολιάδων. Τους προκαλώ να έρθουν με αυτόφωρο, όπως μου λέγανε, και με μήνυση. Τα επαναλαμβάνω κάθε στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καλφακάκου.
«Η εισβολή ήταν αντιδημοκρατική και προσπαθούσε να τρομοκρατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με είχε κάνει έξω φρενών» τόνισε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «δεν θέλω ένα περίφρακτο Δημοτικό Συμβούλιο που να μη μπορεί κανένας πολίτης να μπει. Από την άλλη να μπαίνουν δέκα άνθρωποι με την μορφή τραμπούκων που έρχονται για να δείρουν κάποιον με σαφή διάθεση τρομοκρατίας, είναι τόσο εξωφρενικό και αντιδημοκρατικό, ίσως θα έπρεπε μια ασφάλεια ή η αστυνομία να τους πετάξει έξω».
Αναφορικά με το θέμα του «Μακεδονικού» η κ. Καλφακάκου δήλωσε ότι «κανείς δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και ότι μπορούμε να θέσουμε σε αμφισβήτηση τη δική μας πρόθεση να μην παραχωρήσουμε ούτε κομμάτι της ελληνικής γης σε οποιονδήποτε».
«Από εκεί και πέρα» σημείωσε, «το γειτονικό κράτος το οποίος αναφερόταν ούτως η άλλως ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, δηλαδή με μια σύνθετη ονομασία που περιέχει τη λέξη Μακεδονία, ούτε εκεί αμφισβητούμε ότι είναι ένα κράτος που υπάρχει με διεθνείς συνθήκες και θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Άρα μια σύνθετη ονομασία είναι η πιο σωστή και ιστορικά αλλά και πολιτικά και για τις δύο πλευρές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση