GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Τι προβλέπει η συμφωνία των μεγάλων κομμάτων για την ευρωπαϊκή πολιτική - Η αναφορά στους κατώτατους μισθούς

H Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας υπόσχονται μία δικαιότερη, σταθερότερη και πιο ανταγωνιστική Ευ...

H Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας υπόσχονται μία δικαιότερη, σταθερότερη και πιο ανταγωνιστική Ευρώπη. Ωστόσο, στο σχέδιο των κομμάτων του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού παραμένουν αναπάντητα κεντρικά ερωτήματα για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.
Στο πρώτο κεφάλαιο της συμφωνίας τους για έναν κυβερνητικό συνασπισμό, η Ένωση και το SPD συμφώνησαν σε μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά της Γερμανίας για την Ευρώπη. «Είμαστε επίσης έτοιμοι για υψηλότερες εισφορές της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ», σημείωσαν οι διαπραγματευτές.
Η πολύ υψηλή ανεργία των νέων, ιδιαίτερα στον Νότο της Ευρώπης, πρέπει να καταπολεμηθεί, όπως και το ντάμπινγκ των μισθών με την καθιέρωση ενός «πλαισίου για κανόνες σχετικά με τους κατώτατους μισθούς», αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας. Πώς, όμως, θα επιτευχθούν συγκεκριμένα αυτά, παραμένει ασαφές.
Το ίδιο ισχύει για τη μελλοντική εξέλιξη της Ευρωζώνης, την οποία προωθούν η Ένωση και το SPD. «Θέλουμε σε στενή συνεργασία με τη Γαλλία να ενισχύουμε διαρκώς και να μεταρρυθμίζουμε την Ευρωζώνη, ώστε το ευρώ να μπορεί να αντέχει καλύτερα παγκόσμιες κρίσεις. Θέλουμε να προωθήσουμε δημοσιονομικούς ελέγχους, τον οικονομικό συντονισμό στην ΕΕ και την Ευρωζώνη καθώς και την αντιμετώπιση φορολογικών απατών και της επιθετικής φοροαποφυγής», σημειώνεται.
Από τη συμφωνία των διαπραγματευτών λείπουν, ωστόσο, βασικά επίμαχα σημεία μεταξύ της Ένωσης και του SPD. Χρειάζεται μία τραπεζική ένωση; Οι ειδικοί λένε «ναι», αλλά η CSU είναι κάθετα αντίθετη. Θα υπάρξει ένας ξεχωριστός προϋπολογισμός στην Ευρωζώνη, όπως απαιτεί ο Μακρόν ή ακόμη και ένας υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης; Και τα ερωτήματα αυτά μένουν αναπάντητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση