GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστρία: Εγκατάσταση των προσφύγων σε στρατώνες και απαγόρευση νυκτερινής εξόδου προτείνει ο αντικαγκελάριος

Να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο πρότεινε σε...

Να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο πρότεινε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο νέος αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων που συγκυβερνά με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.
Σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Στράχε τόνισε πως το δικό του μοντέλο είναι να περάσει η Αυστρία από τις ΜΚΟ σε μία κρατική μέριμνα, όπου θα ήταν σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι άδειοι στρατώνες για την εγκατάσταση προσφύγων.
Ταυτόχρονα πρότεινε να επιβληθεί ένα είδος απαγόρευσης βραδινής εξόδου στους αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας πως έχει συζητηθεί ήδη στο παρελθόν, να υποχρεούνται οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφουν το βράδυ στους στρατώνες μετά από μία συγκεκριμένη ώρα, καθώς, κατά την άποψή του, "χρειάζεται να υπάρχει τάξη, ενόσω είναι ανοικτή η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου".
Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν συμμερίζεται την πρόταση του ανωτέρου στελέχους του κόμματος του και αντιδημάρχου στη Βιέννη Γιόχαν Γκουντένους, για τη δημιουργία καταυλισμών για αιτούντες άσυλο εκτός των ορίων της πόλης, σημειώνοντας πως πιστεύει ότι ο Γκουντένους χρησιμοποίησε λάθος έκφραση.
Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων προβλέπεται ότι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά σε καταυλισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση