GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θηλιά οι φόροι και οι εισφορές για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους

Το σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων το οποίο ξεκίνησε το 2017, συνεχίζεται φέτος και κορυφώνεται το 2019...

Το σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων το οποίο ξεκίνησε το 2017, συνεχίζεται φέτος και κορυφώνεται το 2019.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν ή ακόμη και ξεπερνούν το μισό ετήσιο εισόδημά τους.
Οι περισσότεροι έχουν γίνει συνέταιροι με το κράτος ενώ πολλοί… μπαίνουν και μέσα. Σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών η τάξη των επιστημόνων οδηγείται σε εξαφάνιση.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει. Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι πληρώνουν φέτος σε φόρους και εισφορές έως 56% του εισοδήματός τους ενώ το 2019 οι επιβαρύνσεις τους θα εκτιναχθούν στο 62%.
Οι φόροι και οι εισφορές τρώνε φέτος το μισό εισόδημα των γιατρών ενώ το επόμενο έτος οι επιβαρύνσεις αυξάνονται στο 55% του εισοδήματός τους.
Για παράδειγμα δικηγόρος με πραγματικό εισόδημα 40.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει σε φόρους και εισφορές το ποσό των 21.343 ευρώ (8.320 σε φόρο και 13.023 ευρώ σε εισφορές).
Δηλαδή το 53,74% του ετήσιου εισοδήματός του και του μένουν να ζήσει ή μάλλον για να πληρώσει και τους έμμεσους φόρους, 18.657 ευρώ ή 1.555 ευρώ το μήνα.
Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να καταβάλει για τα ακίνητα, τα Τέλη Κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τα έξοδα σε λογαριασμούς (ηλεκτρικό ρεύμα, σούπερ μάρκετ, βενζίνη, κ.λπ.)
Αν πληρώνει και δόση στεγαστικού δανείου τότε στην τσέπη του μένουν ελάχιστα για να επιβιώσει και όχι για να αποταμιεύσει.
Μάλιστα από το 2019 θα δει τον λογαριασμό που θα πρέπει να εξοφλήσει στο κράτος να φουσκώνει περισσότερο λόγω αλλαγής της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι το συνολικό ύψος των επιβαρύνσεων εκτοξεύεται στα 23.707,38 ευρώ ποσό που αγγίζει το 60% του εισοδήματός του. Στην τσέπη του θα μείνουν τα 16.293 ευρώ –ούτε το 1/3 δηλαδή των εσόδων που θα βγάλει.
Ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές του κλάδου σύνταξης των νέων επιστημόνων. Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι που συμπληρώνουν 3ετία ή 5ετία από την έναρξη του επαγγέλματος θα κληθούν να καταβάλουν εντός του 2018 αυξημένα ασφάλιστρα. Και αυτό γιατί όσοι το 2018 συμπληρώνουν 3ετία μεταπηδούν από το 14% στο 17%, ενώ όσοι συμπληρώνουν 5ετία μεταπηδούν από το 17% στο 20%.
Πηγή πληροφοριών: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση