GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρίν Ντενέβ: Ο βιασμός είναι έγκλημα, το επίμονο φλερτ όχι

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ συνυπέγραψε άρθρο στη «Le Monde», στο οποίο οι γυναίκες που το συνέταξαν κάνουν λόγο για «συνοπτική δικα...

Η Γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ συνυπέγραψε άρθρο στη «Le Monde», στο οποίο οι γυναίκες που το συνέταξαν κάνουν λόγο για «συνοπτική δικαιοσύνη» και «κυνήγι μαγισσών» έναντι των αντρών, με αφορμή το κίνημα «#metoo» και την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ.
Το άρθρο αντιτίθεται στην «εκστρατεία κατάδοσης», όπως χαρακτηρίζει τη σωρεία καταγγελιών από κακοποιημένες γυναίκες, και υπερασπίζεται την ελευθερία των ανδρών «να ενοχλούν».
«Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο φλερτ δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλοκρατική επίθεση», αναφέρεται στο άρθρο που συνυπογράφουν εκατοντάδες ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες και δημοσιογράφοι. Κάνουν λόγο για πουριτανισμό που έκανε την εμφάνισή του μετά τις πρώτες κατηγορίες για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση από τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάνστιν.
«Υπήρξε μια θεμιτή συνειδητοποίηση των σεξουαλικών βιαιοτήτων που ασκούνται σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα μέσα στο επαγγελματικό πλαίσιο. Αυτή η απελευθέρωση του λόγου στρέφεται σήμερα στο αντίθετό της: μας διατάσσουν να μιλάμε καθώς πρέπει, να αποσιωπούμε αυτό που προκαλεί θυμό, και αυτές που αρνούνται να υποκύψουν σε τέτοιες εντολές θεωρούνται προδότριες, συνεργοί!», επισημαίνεται στο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση