Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

  Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ και ΚΚΕ για το θέμα των απεργιών

  Επίθεση στο ΚΚΕ και τη ΝΔ έκανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για τις θέσεις τους σχετικά με τη διάταξη που αφορά στη λήψη των αποφάσεων για απεργίες.
  Η υπουργός καταφέρθηκε εναντίον του ΚΚΕ, λέγοντας πως οι υπερβολές και οι ανακρίβειες που εκτοξεύονται από αυτό οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα και δημιουργούν ηττοπάθεια στους εργαζόμενους .
  Η κ. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε το εξής παράδειγμα: Αν σε μία επιχείρηση υπάρχουν 150 εργαζόμενοι και στο Σωματείο είναι εγγεγραμμένοι 100 και από αυτούς οι 80 είναι οικονομικά τακτοποιημένο, η διάταξη λέει ότι όταν θα γίνει Γενική Συνέλευση για να λάβουν απόφαση για απεργία, θα πρέπει τουλάχιστον οι 40 να βρίσκονται εκεί. Αν υπάρξει πρόταση για απεργία διαρκείας που την ψηφίζουν 20, 10 ψηφίζουν κατά και 10 ψηφίζουν "λευκό", θα γίνει απεργία διαρκείας. "Δηλαδή με την ψήφο των 20 θα γίνει απεργία διαρκείας στην επιχείρηση του παραδείγματος των 150 εργαζόμενων", είπε.
  Απευθυνόμενη μετά από αυτό στους βουλευτές του ΚΚΕ, είπε: "Θεωρείτε ότι αυτό συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας; Να ξέρετε όμως, πως οι υπερβολές και οι ανακρίβειες που εκτοξεύονται οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα και δημιουργούν ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, όταν αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν".
  Απαντώντας εξάλλου, στις διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΚΚΕ, η υπουργός Εργασίας, ανέφερε ότι αποκρούστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για την αλλαγή στον χρόνο προκήρυξης των απεργιών, η γενική ρήτρα απόλυσης των συνδικαλιστών, η θεσμοθέτηση του λοκ - άουτ και προσέθεσε ότι ο συνδικαλιστικός νόμος φεύγει παντελώς από το τραπέζι της συζήτησης με τους δανειστές.
  Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε "αποκαλυπτική" την θέση της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζεται απολύτως με το ΔΝΤ που λέει να λαμβάνεται η απόφαση για απεργία από το "50% συν 1" των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και ακόμη ότι θα πρέπει αυτό να βρίσκει εφαρμογή και στα πανελλαδικής εμβέλειας σωματεία, "κάτι που αποκρούστηκε από την κυβέρνηση".
  Επίσης, η υπουργός κατηγόρησε την ΝΔ ότι καταφεύγει στην στρέβλωση και στη σφαίρα της φοβίας, προκειμένου να αποκρυβεί ότι "για πρώτη φορά η δέσμη των ρυθμίσεων έχει περισσότερα θετικά παρά αρνητικά και αυτή η μεταβολή σχετίζεται με την πραγματική βελτίωση της οικονομίας".
  Όπως είπε, θα πρέπει, πέραν των άλλων, να δούμε τους δείκτες της ανεργίας, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 20,7%, δηλαδή έξι ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, και είναι μειωμένη 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 12μηνο (η μεγαλύτερη ίσως μείωση στην ΕΕ), ενώ και όλοι οι δείκτες συντείνουν ότι η ανεργία το 2018 θα πέσει κάτω από το 20%.
  Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Επίθεση Αχτσιόγλου σε ΝΔ και ΚΚΕ για το θέμα των απεργιών Rating: 5 Reviewed By: Press- gr