GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω όροι για το χρέος - Οι δανειστές θέλουν υλοποίηση των συμφωνηθέντων

Στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την απαγκίστρωσή της από το μνημόνιο αναφέρθηκ...

Στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, καθώς και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την απαγκίστρωσή της από το μνημόνιο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω όροι. Οι δανειστές θέλουν να δουν ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί υλοποιούνται και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Οι συζητήσεις για το χρέος τώρα ξεκινάνε και δεν μπορώ να σας πω πιο είναι το αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και προσέθεσε ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα του προγράμματος:
«η εποπτεία από τη μια πλευρά είναι όμοια με αυτή που έχουν οι άλλες χώρες που δανείστηκαν από εμάς. Υπάρχει μεταμνημονιακή εποπτεία, υπάρχει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από τον ESM και αυτό θα συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμα. Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες χώρες της ΕΕ, υπόκειται στο πλαίσιο επιτήρησης της ΕΕ όσον αφορά τα δημοσιονομικά της: τη διαδικασία μακροοικονομικής ανισορροπίας και τις ετήσιες συστάσεις που κάνει η Επιτροπή σε όλα τα κράτη μέλη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, αν η Ελλάδα επιθυμεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, που σημαίνει ότι οι πιστωτές θα πρέπει να χορηγήσουν κάτι επιπλέον, τίθεται το λογικό ερώτημα πώς οι χώρες πιστωτές θα βεβαιωθούν ότι εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα, ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις».
Ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε στη συνέντευξή του πως η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) «θα ήταν ένα επιπλέον σημάδι ότι το πρόγραμμα του ESM πηγαίνει καλά» και συμπλήρωσε πως: «είναι ένα από τα στοιχεία που θα παίξουν θετικό ρόλο στο να ενισχύσει τη θετική εικόνα που έχουν οι αγορές».
«Η συμμετοχή του Ταμείου στο μαξιλάρι ρευστότητας θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ποσό 8-10 δισεκατομμυρίων ευρώ (...) η προσδοκία είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να προσθέσει στο εν λόγω αποθεματικό από την έκδοση ομολόγων», κατέληξε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση