GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζουγανέλλης-Τσιμιτσέλης στους «Μακρυκωσταίους και Κοντογιώργηδες»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Πρώτος σου έγραψα πως στο ιστορικό θέατρο «Βέμπο» πρόκειται να «χτυπήσουν» και ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Πρώτος σου έγραψα πως στο ιστορικό θέατρο «Βέμπο» πρόκειται να «χτυπήσουν» και τον επόμενο χειμώνα οι εξαίρετοι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου με το «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» και πρώτος τώρα έρχομαι να σου «προδώσω»ότι πρωταγωνιστές της υποσχόμενης παραγωγής θα είναι οι άξιοι Γιάννης Ζουγανέλλης-Γιάννης Τσιμιτσέλης. Οι ίδιες πληροφορίες μου λένε ότι οι Ρέππας- Παπαθανασίου κάνουν μια γερή διασκευή της σπαρταριστής κωμωδίας και ότι στην παράσταση που θα σκηνοθετήσουν οι ίδιοι θα μπούνε και πολλά αγαπημένα τραγούδια της εποχής.Η υπόλοιπη διανομή μαγειρεύεται,αλλά μυρίζομαι επιτυχία!
Πάμε να θυμηθούμε και το στόρι τώρα; Ο Στέλιος Κοντογιώργης και ο Θωμάς Μακρυκώστας είναι δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, οι οποίοι κατάγονται από το ίδιο χωριό της Πελοποννήσου, όμως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο οι οικογένειές τους διατηρούν μία αιματηρή βεντέτα που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια. Ο Στέλιος και ο Θωμάς είναι τα τελευταία αρσενικά μέλη από κάθε οικογένεια. Με αφορμή το πρόσφατο φονικό που διεπράχθη στο χωριό, στο οποίο σκοτώθηκε ένα μέλος από την κάθε οικογένεια, ο θείος του Στέλιου τον παροτρύνει επίμονα να βρει και να σκοτώσει το Θωμά, για να πάρει πίσω το αίμα του συγγενή του. Μάλιστα, τον προειδοποιεί πως αν δεν το κάνει, θα τον προλάβει ο αντίπαλός του και θα τον σκοτώσει πρώτος. Την ίδια ώρα, ο Θωμάς δέχεται επίσκεψη από τη θεία του, η οποία του ζητά να κάνει το ίδιο και μάλιστα τον προμηθεύει με τα απαραίτητα όπλα. Παρ' όλα αυτά, ούτε ο Στέλιος ούτε ο Θωμάς είναι διατεθειμένοι να διαπράξουν φόνο. Εξάλλου, και οι δύο τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι κάποιος άγνωστος τους ψάχνει για να τους δολοφονήσει.
Έτσι, αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους και να κρυφτούν σε κάποιο απόμερο ξενοδοχείο. Η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι δυο τους, χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ταυτότητα του άλλου, να συγκατοικήσουν σε ένα δωμάτιο, προσπαθώντας να προστατευθούν από τον υποτιθέμενο εχθρό, αλληλοεκδηλώνοντας ταυτοχρόνως τις απόψεις τους ότι δεν συμφωνούν με την συνέχεια της βεντέτας & τελικά διαπιστώνοντας ο καθένας ποιος είναι ο άλλος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των εξαίρετων Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου που είχε κερδίσει ήδη κοινό και ειδήμονες κι είναι αυτό που θα ανεβάσουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου σε διασκευή που αναμένεται να ... κλέψει την παράσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση