GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Δεν θα συμμετάσχω σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών χωρίς ενιαία θέση της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ότι δεν θα συμμετάσχε...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «για να μπούμε στη συζήτηση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, υποστηρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης και συμπλήρωσε: «Διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί». Όπως τόνισε, είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος ως χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία. «Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια» επισήμανε και πρόσθεσε ότι όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται».
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα» για να προσθέσει ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.
«Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση