GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίτσας: Είναι προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το Σκοπιανό - ΒΙΝΤΕΟ

"Έχουμε ένα θέμα το οποίο χρήζει λύσης και είναι προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το Σκοπιανό" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρ...

"Έχουμε ένα θέμα το οποίο χρήζει λύσης και είναι προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το Σκοπιανό" δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
"Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός, έχει τα πνευματικά και άλλα καθήκοντα, έχει το ρόλο της και το λόγο της. Για αυτά τα ζητήματα αποφασίζει η Πολιτεία... Το να μπαίνουμε τώρα σε ένα παιχνίδι, στο να αναδιαμορφώνουμε την ατζέντα για να κερδίσουμε λίγα 'ψηφαλάκια', είναι ένας τρόπος που δεν βοηθάει ούτε την πολιτική ζωή της χώρας, ούτε την προσπάθεια που γίνεται" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
"Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, η οποία να αποκλείει τους αλυτρωτισμούς στα Βαλκάνια... Θα είναι μία γραμμή κυβερνητική... Στο θέμα των Σκοπίων θα είναι κυβερνητική η θέση η οποία θα εκφραστεί και κατά τις διαπραγματεύσεις. Η λύση βρίσκεται πάνω σε τρία επίπεδα, σύνθετη ονομασία έναντι όλων και χωρίς διαδικασίες αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η εθνική θέση".
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και το επεισόδιο στα Ίμια με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και το τουρκικό σκάφος ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι "η Τουρκία κάνει μία πολιτική για τους δικούς της λόγους, για εμάς είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, την κάνουμε με ψυχραιμία, γνώση και αποφασιστικότητα".
Σχετικά με τα κέντρα εκπαιδεύσεως του Στρατού Ξηράς ο κ. Βίτσας είπε "αυτή τη στιγμή κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα στην αναδιοργάνωση είναι και η αλλαγή του τρόπου ένταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την εβδομάδα που έρχεται θα υπάρχει η οριστική απόφαση έπειτα από ένα έτος συζήτησης... Ο στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το έμψυχο δυναμικό μας αλλά και τα οπλικά μας συστήματα"
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση