GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ! ΣΑΛΟΣ για τη "διαρροή προσωπικών δεδομένων" από τον ΟΑΣΑ...

Μεγάλος αριθμός φακέλων που περιείχαν στοιχεία για την έκδοση καρτών των μέσων μαζικής μεταφοράς καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον εμπρησμό...

Μεγάλος αριθμός φακέλων που περιείχαν στοιχεία για την έκδοση καρτών των μέσων μαζικής μεταφοράς καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ, στις 2 Δεκεμβρίου του 2017.

Το εύρος της καταστροφής και η συγκεκριμένη απώλεια εγγράφων δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, γνωστοποιήθηκε όμως από τη διοίκηση του Οργανισμού στις 27 Δεκεμβρίου προς το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ).

Πράγματι με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιάννης Σκουμπούρης, η ΟΤΟΕ ενημερώνεται ότι τα στοιχεία που είχε μαζικά αποστείλει του προς τον ΟΑΣΑ, ήταν ανάμεσα στα κατεστραμμένα.

Στην επιστολή του προς τους τραπεζοϋπαλλήλους αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί».

Ζητεί δε «συγγνώμη» για την όποια ταλαιπωρία έχει προκληθεί και αποποιείται κάθε ευθύνης σημειώνοντας ότι από την ίδια επίθεση ο Οργανισμός έχει υποστεί και αυτός βλάβες.

Ερωτηματικά εγείρονται κατά πόσον η απώλεια των φακέλων εγγράφων βάζει σε κίνδυνο τα ενδεχομένως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που εμπεριέχονταν σε αυτούς, καθώς δημοσιεύματα ανεβάζουν τον αριθμό των απωλεσθέντων εγγράφων μεταξύ 3.000 και 5.000.

Μετά τη δημοσιοποίηση, σήμερα, της καταστροφής, η διοίκηση του ΟΑΣΑ έσπευσε πάντως να διαψεύσει ότι υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου ο Οργανισμός αναφέρει:

Σε σχέση με τη διακινούμενη φημολογία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί δήθεν απώλειας προσωπικών δεδομένων πολιτών από τον ΟΑΣΑ, ο Οργανισμός για την αποκατάσταση της αλήθειας, έναντι της δημιουργικής φαντασίας των διακινητών της «είδησης», ενημερώνει:

Α. Δεν υπήρξε ποτέ διαρροή ή απώλεια προσωπικών δεδομένων πολιτών, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν διαθέτει τέτοια στοιχεία.

Β. Υπήρξε εμπρησμός εγκαταστάσεων του Οργανισμού, στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στο σταθμό της Καλλιθέας, όπου εκτός της υλικοτεχνικής υποδομής, καταστράφηκε και ένας αριθμός φακέλων καρτών προς έκδοση από συνδικαλιστικούς φορείς.

Γ. Ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία έκδοσής τους, η οποία προχωρά κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας ευφάνταστων διακινητών fake news. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αναληθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση