GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κομισιόν θα ερευνήσει τις καταγγελίες για τις τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά

Τις παράνομες τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά στα διεθνή ύδατα, στην περιοχή Καστελορίζου, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριά...

Τις παράνομες τουρκικές νηοψίες σε ελληνικά αλιευτικά στα διεθνή ύδατα, στην περιοχή Καστελορίζου, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη διεξαγωγή συζήτησης για την αλιευτική πολιτική της ΕΕ, ζητώντας ταυτόχρονα από τον παρευρισκόμενο Επίτροπο για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα να πάρει θέση.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας στις καταγγελίες του ευρωβουλευτή και προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» δεσμεύτηκε να εξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα και να επανέλθει. Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ.Μαριάς "η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων είναι απαραίτητη, για την εμπέδωση βιώσιμης αλιείας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι έλεγχοι Διεθνών Οργανισμών όπως της ICCAT δηλαδή της International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas. Στο Αιγαίο τα τουρκικά αλιευτικά με την συνοδεία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής αλιεύουν παράνομα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων διαπράττοντας πειρατεία" και σημείωσε:
"Επιπλέον, το τουρκικό λιμενικό, ισχυριζόμενο ότι ενεργεί δήθεν για λογαριασμό της ICCAT, επιχείρησε σε διεθνή ύδατα κοντά στο Καστελόριζο να υποβάλει σε νηοψία ελληνικά αλιευτικά, χωρίς φυσικά οι Τούρκοι να τηρούν τις προδιαγραφές, δηλαδή να έχουν αναρτήσει σημαία της ICCAT και χωρίς να υπάρχει παρουσία Επιθεωρητή της ICCAT".
"Ζητώ από εσάς, κ. Βέλα, να εξετάσετε αυτήν την καταγγελία. Θα σας αποστείλω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω στην διάθεσή μου. Επίσης δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε, παράνομα οι Τούρκοι να κάνουν νηοψίες σε Ελληνικά αλιευτικά σε Διεθνή Ύδατα ισχυριζόμενοι ότι δήθεν ενεργούν για λογαριασμό της ICCAT" κατέληξε ο ευρωβουλευτης.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση