GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συμφωνία επιχείρησης με Δημόσιο και ιδιώτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικασία πολυμερούς συμφωνίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών. Σύμφωνα ...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδικασία πολυμερούς συμφωνίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή αφορά εταιρεία παροχής υπηρεσιών που έχει χρέος σχεδόν 700.000 ευρώ προς ιδιώτες προμηθευτές και Δημόσιο.
Το Δημόσιο προσέφερε “κούρεμα” προσαυξήσεων 85% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις και δύο από τους τρεις ιδιώτες αποπληρωμή της οφειλής σε δόσεις άνω των 3 ετών ενώ ο βασικός προμηθευτής θα εξοφληθεί άμεσα.
“Πρόκειται, δηλαδή, για μια περίπτωση που αποδεικνύει ότι ακόμα και ένας διακανονισμός με τη βοήθεια του Δημοσίου και διευκόλυνση εκ μέρους των μικρότερων πιστωτών, μπορεί να καταστήσει ένα χρέος βιώσιμο και άρα μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί, διασώζοντας τις θέσεις εργασίας”, σχολίασαν στελέχη της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κατά τις 25 εβδομάδες που ακολούθησαν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (3 Αυγούστου 2017), πάνω από 110.000 μοναδικοί χρήστες την επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν σε αυτή, χωρίς να ξεκινήσουν τη συμπλήρωση αίτησης υπαγωγής. Αίτηση υπαγωγής έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν 15.310 ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς οι 5.044 έχουν καλύψει τα πρώτα βήματα για την υποβολή της αίτησης, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (κύκλο εργασιών, λογιστικό σύστημα κλπ).
Ήδη έχει πιστοποιηθεί ότι 2.654 νομικά πρόσωπα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το helpdesk της ειδικής γραμματείας έχει απαντήσει σε περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά μηνύματα ενδιαφερομένων, με κάθε λογής απορίες σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης.
Έχουν υποβληθεί οριστικά 497 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 148 αφορούν περιπτώσεις διμερούς διαπραγμάτευσης. Εξ αυτών 26 διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε ρύθμιση, ενώ 14 έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τα χρέη τους. Αφορούν κυρίως περιπτώσεις χρεών προς ΕΦΚΑ/ ΚΕΑΟ, όπου προσφέρεται διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση