GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπάει... ταμεία η συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ "Επιχειρούμε Έξω"

Διακόσιες εβδομήντα επτά επιχειρηματικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στις πρώτες τέσσερις ώρες εκκίνησης...

Διακόσιες εβδομήντα επτά επιχειρηματικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στις πρώτες τέσσερις ώρες εκκίνησης της διαδικασίας στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ "Επιχειρούμε Έξω".
Μέσω του προγράμματος οι μικροί εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εντός 30 μηνών έως και 50.000 ευρώ για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.
Μια επιχείρηση μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος για περισσότερες από μία φορές. Επίσης, επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: αγροδιατροφή/ βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, υλικά/ κατασκευές, ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία/ φάρμακα.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
• Έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας.
• Διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις.
• Παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά.
• Αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.
ΤΑ "ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ" ΑΚΙΝΗΤΑ
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή και στην έναρξη του προγράμματος χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση των '' ξεχασμένων'' ακινήτων των Δήμων καθώς μέσα στα πρώτα 20 λεπτά εφόσον ξεκίνησε η διαδικασία- πριν λίγες μέρες - κατατέθηκαν 33 προτάσεις.
Οι προτεραιότητες που καθορίστηκαν για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ υπό την εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος και έχει την ευθύνη του βασικού εργαλείου ανάπτυξης της οικονομίας που είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς με βάση το έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση