Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

  Μέσα στις επόμενες ώρες η απόφαση για την ακύρωση ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους

  Ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί απόφαση στο αίτημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για χορήγηση ή μη προσωρινής διαταγής που θα «παγώσει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο διέφυγε μαζί με αλλους 7 στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
  Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης στο Διοικητικό Εφετειο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δύο πλευρές. Το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβουλιο του Κράτους, ενω η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβουλιο Προσφύγων.
  Σύμφωνα με πληροφοριες οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικες σχέσεις. Απο την πλευρά του Τούρκου επισημάνθηκε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθωριο να ανατραπεί ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου. Επίσης ότι η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύει ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή λόγω κινδύνων, βασανιστηρίων ή και φόβου για την ίδια τους τη ζωή από αλλά κράτη. Ο Τούρκος λοχαγός δεν παρέστη στη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό η συζήτηση επί της κυρίας προσφυγής του Δημοσίου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μέσα στις επόμενες ώρες η απόφαση για την ακύρωση ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους Rating: 5 Reviewed By: Press- gr