GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: "Έδειξε" τον Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Της Άννας Κανδύλη Τον Άρη Φλώρο «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο τ...

Της Άννας Κανδύλη
Τον Άρη Φλώρο «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, ο Αλβανός κρατούμενος Κλοντιάν Λεκοτσάι, που φέρεται μάλιστα ως ένας εκ των τριών ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον περασμένο Οκτώβριο.
Καταθέτοντας σήμερα ως μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, Άρμπερ Μπάκο, του είπε στις φυλακές Χανιών ότι κάποιος Άρης του ζήτησε να τον σκοτώσει.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι πρόθεση του Μπάκο και του συγκατηγορούμενου του Όλτι Ντούλτσε ήταν να σκοτώσουν τον δικηγόρο κι όχι να τον ληστέψουν. «Εάν ήταν η ληστεία αφού του πήραν το τσαντάκι τι δουλειά έχει η σφαίρα; Και όταν πας για ληστεία δεν πας με το πρόσωπο σου ακάλυπτο», είπε.
Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι η επίθεση εναντίον του Γ. Αντωνόπουλου έγινε με την υπόσχεση αμοιβής, αλλά οι δυο δράστες δεν πληρώθηκαν ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Αντωνόπουλος ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη της Energa -Hellas Power που αφορούσε την υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το Δημόσιο- υπόθεση για την οποία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει πολυετείς καθείρξεις στους εμπλεκομένους, μεταξύ των οποίων είναι και ο Άρης Φλώρος.
Ο τελευταίος είναι σήμερα κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου ενώ συγκατηγορούμενοί του ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης, είναι οι Αλβανοί βαρυποινοίτες Άρμπερ Μπάκο και Όλτι Ντούλτσε. Οι τελευταίοι όπως και ο Κλοντιάν Λεκοτσάι κατηγορούνται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η μεσολάβηση του Τάκη Μπαλτάκου
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος ήταν παρών στο ραντεβού μεταξύ Αντωνόπουλου και Φλώρου στο κέντρο της Αθήνας το 2014. Όπως είπε σκοπός της συνάντησης ήταν η επίλυση της αστικής διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa.
«Πήγα σαν πρόσωπο κοινής αποδοχής για να διασφαλίσω ότι το κλίμα θα είναι ήπιο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Φλώρος ζήτησε από τον Αντωνόπουλο που εκπροσωπούσε το ΛΑΓΗΕ να πάνε στη διαιτησία. Εκείνος δέχθηκε με τον όρο ότι τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί έξω να επιστραφούν στην Ελλάδα ως ενέχυρο. Θυμάμαι ότι ο Φλώρος του είπε: «Αυτό θα με βάλει φυλακή γιατί θα είναι σαν να έχω αποδεχτεί ότι διέπραξα υπεξαίρεση».
Στη συνέχεια ο Φλώρος έφυγε εκνευρισμένος γιατί πιστεύω ότι περίμενε άλλη απάντηση. Δεν είδα κάποια πρωτοφανή εκνευρισμό, δεν υπήρξε απειλή προς τον Αντωνόπουλο» κατέληξε ο κ. Μπαλτάκος.
Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρώην εκπρόσωπος της εταιρείας Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης, συγκατηγορούμενος του Άρη Φλώρου στη δίκη της Energa-Hellas Power.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αρνήθηκε ότι είπε στο δικηγόρο του Ι. Γιαννίδη πως ο Άρης Φλώρος είναι ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αντωνόπουλου που υπέβαλλε αίτημα να κλητευθούν στο δικαστήριο τρεις συνάδελφοί του που ήταν παρόντες, όπως είπε, στη συνάντηση του ιδίου με τον Ι. Γιαννίδη, προκειμένου να βεβαιώσουν ότι ο τελευταίος του είπε πως ο πελάτης του Β. Μηλιώνης «έδειξε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του τον Άρη Φλώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση