Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 3o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

  Γερμανία: Αισιοδοξία για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

  Την αισιοδοξία τους ενόψει των διερευνητικών συνομιλιών που θα αρχίσουν την Κυριακή, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εξέφρασαν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) μετά την ανεπίσημη προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, Άνγκελα Μέρκελ (CDU), Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και Μάρτιν Σουλτς (SPD) και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων τους.

  «Η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, ξεκινάμε αισιόδοξα τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η κοινή ανακοίνωσή τους μετά την τρίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο.

  Εφόσον οι διερευνητικές συνομιλίες καταλήξουν σε επιτυχία, στις 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο του SPD, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή του κόμματος σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι οποίες, σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα.

  Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι, εάν δεν προκύψουν νέα προβλήματα, η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί μέχρι το Πάσχα των Καθολικών (1 Απριλίου).

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Γερμανία: Αισιοδοξία για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών Rating: 5 Reviewed By: Press- gr