GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Αισιοδοξία για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την πρώτη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

...

Την αισιοδοξία τους ενόψει των διερευνητικών συνομιλιών που θα αρχίσουν την Κυριακή, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εξέφρασαν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) μετά την ανεπίσημη προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι αρχηγοί των τριών κομμάτων, Άνγκελα Μέρκελ (CDU), Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και Μάρτιν Σουλτς (SPD) και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων τους.

«Η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, ξεκινάμε αισιόδοξα τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η κοινή ανακοίνωσή τους μετά την τρίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του SPD στο Βερολίνο.

Εφόσον οι διερευνητικές συνομιλίες καταλήξουν σε επιτυχία, στις 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο του SPD, προκειμένου να εγκρίνει τη συμμετοχή του κόμματος σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι οποίες, σε αυτή την περίπτωση, θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι, εάν δεν προκύψουν νέα προβλήματα, η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί μέχρι το Πάσχα των Καθολικών (1 Απριλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση