GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΥΠΡΟΣ! Ανοιχτό το αποτέλεσμα για τη δεύτερη Κυριακή...

Stefanos Kavallierakis   Δυο λόγια για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα σήμερα, επανάληψη του σκηνικού του 2013, Β γύρ...

Δυο λόγια για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές που έλαβαν χώρα σήμερα, επανάληψη του σκηνικού του 2013, Β γύρος με τον νυν Πρόεδρο και υποστηριζόμενο από τον Δημοκρατικό Συναγερμο Νικο Αναστασιαδη, ο Αναστασιαδης ήρθε πρώτος με 35,5% , το 2013 είχε πάρει 44% στο πρώτο γύρο αλλά τότε είχε τη στήριξη και του Δηκο. Το αποτέλεσμα του σίγουρα αποτελεί επιτυχία αν και περίμενε και μεγαλύτερο ποσοστό.
Δεύτερος με 30% ήρθε ο Σταυρος Μαλας που παρουσιάστηκε ως ανεξάρτητη υποψηφιοτητα αλλά είχε όπως και το 2013 (27 % τότε) τη στήριξη του Ακελ που διατηρεί πάντα βαθιά επιρροή στο κυπριακό εκλογικό σώμα. Το Ακελ που κλήθηκε να διαχειριστεί την καταστροφική πενταετία του 2008-13 του Χριστοφια και στράφηκε σε μια «ανεξάρτητη» υποψηφιοτητα από την οποια έλειπαν τα διακριτικά και τα χρώματα του Ακελ (πολύ πρασινο). Τον τρίτο πόλο με 26% εξέφρασε ο Νικόλας Παπαδοπουλος γιος του Τάσου και πρόεδρος του Δήκο. Ο Παπαδοπουλος που θεωρείτο φαβορί να είναι στο Β γύρο έδωσε βάρος κυρίως στο Κυπριακό όπου έχει τη πιο «σκληρή» στάση και τον στήριξαν και όλα τα ενδιάμεσα κόμματα όπως λένε στη Κύπρο δλδ Εδέκ, Οικολόγοι , Αλληλεγγύη. Το 2013 25% ως τρίτος είχε πάρει ο Λιληκας που τώρα συνετρίβη εκλογικά. 5,5 % πήρε ο υποψήφιος του Ελαμ, κόμμα που διατηρεί σχεσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Αρκετά ανοιχτό αποτέλεσμα για τη δεύτερη Κυριακή , παραμένει ισχυρός ο δικομματισμός στη Κύπρο , ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ και αν βλέπετε ΡΙΚ δείτε οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων πόσο πολιτισμένα μιλάνε και με τι ωραία ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση