GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καβγάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία και την κλή...

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία και την κλήση Καμμένου στην επιτροπή .
Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τους εμπλεκόμενους για να συζητηθεί η επίμαχη υπόθεση γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Επίσης, ανέφερε ότι έχει γίνει εξαντλητική συζήτηση στην Ολομέλεια με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ενώ η υπόθεση διερευνάται από την Δικαιοσύνη.
«Με τον τρόπο αυτό τελειώνεται το δικαίωμα της μειοψηφίας, θέλετε να καταργήσετε την επιτροπή για να συγκαλύψετε τον κυβερνητικό σας εταίρο, αυτό είναι πρακτική προκλητικής συγκάλυψης» της απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
«Δεν έχουμε μεθόδους βασανιστηρίων για να υποχρεώσουμε έναν υπουργό να έρθει, οι λοιποί είναι για να καλύψουν την περιέργεια μας γιατί ήδη έχουν κληθεί στη δικαιοσύνη» του ανταπάντησε η κ. Χριστοδουλοπουλου.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να αποσταλεί αίτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή να εξετάσει τον κ. Καμμένο.
Λίγα λεπτά αργότερα η κ. Χριστοδουλοπουλού έκανε αποδεκτό το αίτημα Τραγάκη, όμως ο Μάκης Βορίδης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκαν να συνεχιστεί η συζήτηση επί του αιτήματος με το σκεπτικό ότι πρόκειται για απαράδεκτη παραβίαση του κανονισμού και κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.
«Να πάτε στην Ολομέλεια να καταργήσετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, μην παίζετε με τον κανονισμό της Βουλής, βάλτε μπροστά τα στήθη σας για να προστατεύσετε τον Καμμένο αλλά μην εκθέτετε τη λειτουργία της επιτροπής» επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε.
«Δεν αναγνωρίζω ότι ένα συμβουλευτικό όργανο νομικού χαρακτήρα θα πρέπει να πει στην επιτροπή τι λέει ο κανονισμός. Αποχωρώ καταγγέλλοντας την στάση σας και επισημαίνω ότι έχετε ναρκοθετήσει τη λειτουργία ενός θεμελιώδους θεσμού, κάτι που θα σας βαραίνει και στο μέλλον μετά τις εκλογές».
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση