GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταζητούμενος... ξανά ο Πουτζδεμόν

Ενεργοποιείται ξανά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του καθαιρεθέντα Προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, κατόπιν αιτήματος της ισπα...

Ενεργοποιείται ξανά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του καθαιρεθέντα Προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, κατόπιν αιτήματος της ισπανικής εισαγγελίας. Την ενεργοποίηση διέταξε ο δικαστής που είναι επικεφαλής της έρευνας για τον καθαιρεθέντα πρόεδρο.
Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο διατυπώθηκε μετά την άφιξη του αυτονομιστή πρώην προέδρου της Καταλονίας στην Κοπεγχάγη, προερχόμενου από τις Βρυξέλλες όπου έχει αυτοεξορισθεί για να αποφύγει τη δίωξη που έχει ασκήσει εναντίον του η ισπανική δικαιοσύνη για «εξέγερση, στάση και διασπάθιση χρήματος».
Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας έφθασε στη Δανία και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης χωρίς να συλληφθεί.
Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν τον Κάρλες Πουτζντεμόν να περνά από το τελωνείο του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να αναχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση