GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαφοροποίηση Μπολάρη: Όχι στο "Βόρεια Μακεδονία" - Τι δήλωσε για το συλλαλητήριο

Αρνητικός στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που είναι μεταξύ όσων συζητώνται για τα Σκόπια εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο «Θέμα 104,6» ο βουλ...

Αρνητικός στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που είναι μεταξύ όσων συζητώνται για τα Σκόπια εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο «Θέμα 104,6» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης εξηγώντας πως ένα τέτοιο προϋποθέτει και ότι υπάρχει «Νότια Μακεδονία» και αυτό προκαλεί προβλήματα.
Ο κ. Μπόλαρης, όμως, απέρριψε και το «Βαρντάρσκα», καθώς, όπως υπογράμμισε, από εκεί προέκυψαν τα προβλήματα με τα Σκόπια, ήδη από την περίοδο της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι περίμενε τόσο κόσμο χαρακτηρίζοντας, πάντως, τους ομιλητές «κατώτερους» του πλήθους αυτού που συγκεντρώθηκε.
«Τα ακραία στοιχεία που υπήρξαν στην Θεσσαλονίκη δεν χαρακτήρισαν την συγκέντρωση», υποστήριξε, διαφωνώντας με προσεγγίσεις τύπου Πολάκη φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι «όταν κάνουμε αντιφασιστική διαδήλωση πάντοτε στο τέλος υπάρχουν 200-300 που κάνουν επεισόδια, αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτοί την συγκέντρωση».
«Η ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να προκύψει από έναν ειλικρινή συμβιβασμό με αμοιβαίο σεβασμό και αυτό είναι το ζητούμενο», υποστήριξε ακόμη ο κ. Μπόλαρης και πρόσθεσε ότι «οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά χωρίς να θίγει τον δικό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση