GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής - Εξετάζουμε ελαφρύνσεις για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα - ΒΙΝΤΕΟ

"Μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων", τόνισε ο Αλέξ...

"Μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί κρίσιμο ιστορικό ορόσημο για τη πορεία της χώρας και πως στην Ελλάδα ξημερώνει "η μέρα που η Ελλάδα θα επιστρέψει σε καθεστώς κανονικότητας μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης".
"Έχω επαναλάβει αρκετές φορές", είπε ο πρωθυπουργός, "ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά ένας κρίσιμος, απαραίτητος και ιστορικός κόμβος".
Υπογράμμισε ότι "η συνολική μας προσπάθεια, όμως, δεν αφορά μόνο το παρόν, αφορά και το μέλλον".
"Ναι, ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε η Αριστερά της μάχης, των αγώνων, των κινημάτων, των ιδεών και των οραμάτων", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Αποδεικνύουμε όμως, στις δύσκολες συνθήκες διακυβέρνησης της Ελλάδας", πρόσθεσε, "ότι είμαστε ταυτόχρονα η Αριστερά της ευθύνης".
«Tα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι το 2014, είπε ο πρωθυπουργός, "όσο και αν κρύφτηκαν πίσω από τις ακρότητες πολλές φορές των δανειστών, δεν μπορούν να κρύψουν ούτε μία στιγμή την πολιτική και ιδεολογική τους ταύτιση με το νεοφιλελεύθερο σοκ της περιόδου 2010-2014".
"Το σοκ των 65 δισ. λιτότητας και της απώλειας 25% του ΑΕΠ", πρόσθεσε ο ίδιος.
"Δεν αντέχει σε καμία σύγκριση η απόπειρα εξαπάτησης του 2014, με την εικόνα πραγματικής ανάκαμψης του 2018", υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφέρθηκε εν περιλήψει στη βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών στην τελευταία τριετία και τους κοινωνικούς τομείς στους οποίους έδωσε προτεραιότητα η κυβέρνηση. "Όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες καταγράφουν βελτίωση. Η χώρα κλείνει το '17 με πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να μεγεθυνθούν περαιτέρω τη νέα χρονιά", είπε.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι «ήταν τελικά, προϋπόθεση η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση της χώρας, για να έρθει το τέλος των μνημονίων" και σχολίασε πως "αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη δυσανεξία στους πολιτικούς μας αντιπάλους".
Για τους φόρους
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φορολογίας στη μεταμνημονιακή εποχή.
Είπε καταρχάς ότι ήδη έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, από τα αντίμετρα που περιλαμβάνονταν στη δεύτερη αξιολόγηση, για να προσθέσει ότι "όμως σίγουρα δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί".
Σημείωσε από εκεί και πέρα: "είναι στις προτεραιότητες μας, να εξετάσουμε τρόπους ώστε η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, που δεδομένα θα έχει θετική επίπτωση και στα προσδοκώμενα έσοδα, να αποτυπωθεί και σε μια σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό, στοχεύοντας όμως κυρίως στα μεσαία και χαμηλά στρώματα που το έχουν πραγματικά ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση